04 / 05 / 2024

evde yasak olmayan işler

evde yasak olmayan işler

Bir meskende hangi işlerin yapılamayacağı, hangilerin yapılmasına izin verildiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, evde hangi işler yapılır? İşte yanıtı..

Hindistan'dan basmati olmayan beyaz pirinç ihracatına yasak: Fiyatlar yükselecek mi? 

Hindistan Tüketici İşleri ve Gıda Bakanlığı'nca yapılan son dakika açıklamasında, basmati olmayan beyaz pirinçte yurt içi fiyat artışını önlemek amacıyla ihracatın yasaklandığına dikkat çekildi. Peki gıda fiyatları yükselek mi? Uzmanlar açıkladı...

Kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Konut kiralayan bazı kiracılar dekorasyonlarını tamamlamak adına duvara çivi çakarak tablo ya da çerçeve asmak isteyebiliyor. Peki, kiralık evde duvar delmek yasak mı?

3 metrekarelik bir evde yaşar mıydınız?

Ev fiyatlarının oldukça yüksek olduğu Hong Kong'da bir çok insan hiç de insani olmayan daracık yerlerde yaşamak zorunda. Peki siz 3 metrekarelik bir evde yaşar mıydınız?

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kiracının evde hayvan beslemesi yasaklanabilir mi?

Apartmanda hayvan beslenmesi hakkında yasak koyma yetkisi kat maliklerinde oluyor. Peki, apartman yönetimi olarak havyan beslenmesine izin verilen bir apartmanda kiracının evde hayvan beslemesi yasaklanabilir mi? İşte yanıtı.

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiracı evde köpek besleyebilir mi?

Apartmanda kedi ve köpek gibi hayvanların beslenmemesi için karar alınabilir mi? Kiracı evde köpek besleyebilir mi? Kiracının evde köpek beslemesi yasak mıdır? İşte kanun esasları..

Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, sözlü olarak yapılan kiralamalarda siz de "Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Apartmanda köpek beslemek yasak mı?

Köpek ve kedi gibi hayvanlar, insan tarafından kültüre alınarak eğitilebiliyor. Eğitilen evcil hayvanlar ise, sahipleri tarafından evde beslenmek isteniyor. Peki, apartmanda köpek beslemek yasak mı? Apartmanda köpek beslenir mi?

Evde evcil hayvan besleme yasası!

Apartmanda evcil hayvan beslenip beslenmeyeceği hususu, kat maliklerinin alacağı ortak karar ile belirlenebiliyor. Ayrıca hayvan hakları, 5199 sayılı Evde evcil hayvan besleme yasası kapsamında yer alıyor...

Zonguldak'ta ahşap evde yangın çıktı!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Hüseyinli köyünde önceki akşam 70 yaşındaki Sait Aktaş'ın yaşadığı iki katlı ahşap evde yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüdü ve tüm evi sardı...

Karaman'da bir evde yangın çıktı!

Karaman'da bir evde yangın çıktı. Karaman'da bir evde çıkan yangında, anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetti, dumandan etkilenen baba tedavi altına alındı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yönetimi olmayan apartmanda dava nasıl açılır?

Anagayrimenkulün ortak yerlerindeki bakım, onarım; güçlendirme giderleri, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak gider kapsamına giriyor. Peki bu giderler ödenmezse ne olur? Yönetimi olmayan apartmanda dava nasıl açılır?

evde yasak olmayan işler Haberi

evde yasak olmayan işler

Evde hangi işler yapılır?

Bir meskende hangi işlerin yapılamayacağı, hangilerin yapılmasına izin verildiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, evde hangi işler yapılır? Hangi işler yapılamaz?


Apartmanda kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor.


Kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüz oluyor; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışında oluyor.


Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabiliyor.


1136 sayılı Avukatlık Kanununda avukatlık büroları ve...