17 / 05 / 2024

Evden Çalışma dengesi

Evden Çalışma dengesi

Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından ortak gerçekleştirilen araştırmaya göre, sonucunda, pandemi döneminde evden çalışanların büyük bölümü ardından da evden çalışmaya devam etmek istediğini sonucu ortaya çıktı.

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

İŞKUR evden çalışmak isteyenlere iş imkânı sunuyor! Herkesin hayalindeki meslek! Acilen göz atın!

İŞKUR, aktif olarak iş hayatında yer alamayan kadınların evlerinden iş hayatına dahil olabilmeleri için farklı iş imkanları sunuyor. Kadınların da kendi ekonomik özgürlüklerine sahip olabilmesi amasıyla sunulan bu iş imkanları, evden çalışma sisteminde bulunuyor.

Evden çalışma iyice oturuyor! Dünya devinden flaş karar

Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren evden çalışma iyice oturmaya başladı. Dünya devi Apple, çalışanlarını 3 günlüğüne çağırma planını erteledi.

Pandemi ve uzaktan çalışma şehirden göçü hızlandırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle gündeme gelen ve pek çok sektörde uygulanan evden çalışma modeliyle çalışanlar büyük şehirleri terk etmeye başladı.

Ofislere hibrit çalışma modeli geliyor!

Pandemi ile beraber uzaktan evden çalışma sistemiyle beraber ofis kullanım oranları azaldı. Capital Dergisi'nden Ali Özgenç, ofislerin geleceği hakkında yazı kaleme aldı. 

İnşaat sektöründeki şirketlerin yüzde 42.9'u evden çalışıyor! 

Deloitte Türkiye tarafından, Türkiye’de faaliyet gösteren farklı şirketlere koronavirüs salgını sonrası evden çalışmaya geçip geçmediği soruldu ve 'İşin Geleceği: Uzaktan çalışma sisteminde organizasyonel dayanıklılığı korumak' isimli bir rapor yayınlandı. Rapora göre inşaat şirketlerinin yüzde 42.

Küçük evler için çalışma odası önerisi!

Günümüz şartları, evden çalışmayı ya da hemen hemen her evde bir çalışma odası olmasını mümkün kılıyor. Çalışma alanları, evin en çok vakit geçirilen yerlerinden uzakta ve biraz sessiz olmalıdır. Peki küçük evlerde çalışma odası nasıl dekore edilmelidir? İşte cevabı...

Taksim Meydanı'nda yeni çalışma başladı!

Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

İnegöl'de konut dışı kentsel çalışma alanı yeniden belirleniyor!

Bursa İnegöl'e bağlı Akhisar Mahallesi'nde dört parsel üzerinden geçen doğalgaz boru hattı dikkate alınarak “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanları”nın yeniden düzenlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli İnegöl Revizyon+İlave Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ!

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza yönetim heyetleri tebliği...

Çalışma Bakanlığı'ndan inşaatlarda iskele eğitimi!

İnşaatlarda gerekli tedbirlerin alınması ve işçi ile işverenlerin eğitilmesi için Çalışma Bakanlığı'na bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) harekete geçti.

Dokuma Projesi Çalışma Grubu'nun raporu tanıtıldı!

Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun oluşturduğu dokuma alanı ile ilgili rapor basına tanıtıldı. Görüş ve öneriler dahilinde hazırlanan rapor, Kepez Belediye Meclisi’ne verilecek.

Evden Çalışma dengesi Haberi

Evden Çalışma dengesi

İçerisinde yer aldığımız pandemi süresi boyunca çok sayıda kişi ve kurum evden çalışma modeline geçti. Hürriyet Gazetesi'nden Emre Eser'in haberine göre; Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Mahmut Bayazıt ile İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Doç. Dr. İlknur Özalp Türetgen tarafından hazırlanan ‘COVID-19 Gölgesinde Evden Çalışma ve İş-Yaşam Dengesi’ araştırması sonucunda, ilk defa pandemi sürecinde evden çalışmaya başlaması karşısında, çok sayıda çalışan daha sonrasında da kısmı olarak bile olsa evden çalışmayı seçtiği kaydediliyor. Araştırmaya göre iş yerine geri dönmek isteyenlerin büyük çoğunluğunu üst kademe yöneticiler, kıdemli çalışanlar ve erkeklerden oluşuyor.

KADINLAR ZORLANDI

İnsanların salgınla beraber ani bir şekilde evden çalışma sistemine geçtiğinden bahseden Doç. Dr. Mahmut Bayazıt, “Çalışanlar bu süreçte ev ve iş arasında kısılıp kaldı. Araştırmada gördüğümüz en net sonuçlardan biri kadınların bu süreçte...