29 / 04 / 2024

Evden Çıkarma

Evden Çıkarma

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, 10 aydır kira ödemeyen kiracısını icraya veren okurunun sorusunu cevaplıyor

Kiracı 30 günde kirasını ödemezse mahkemeye gidilebilir!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, evinin kirasının 5 aydır ödenmediğini söyleyen okurunun sorusunu cevaplıyor

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Ev ya da işyerini kiraya veren ancak bazı nedenlerden dolayı kiracısını çıkarmak isteyen mal sahipleri tahliyeyi hukuka uygun olarak yapmak istiyor. Peki, kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

4 soruda 10 yıllık kiracının tahliyesi!

Gayrimenkul sahipleri oturan kiracılarını belirli nedenlerle evden çıkarma hakkına sahip oluyor. Peki 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir? 10 yıllık kiracı tahliye şartları nedir? diyorsanız işte yanıtı...

Kiracıyı çıkarma şartları!

Kiracının evden veya işyerinden çıkarılabilmesi için kanunda belirtilen bildirim ve gerekçe hususlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, kiracı taşınmaz maldan nasıl çıkarılır? Kiracıyı çıkarma şartları nelerdir?

Kiracı tahliye davası dilekçe örneği!

Kiracı genel olarak korunduğu için belirli şartlar oluşmadıkça mal sahibinin kiracıyı evden çıkarma hakkı bulunmuyor. Kiracının tahliyesi için ev sahibinin mahkemeye dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor. İşte, kiracı tahliye davası dilekçe örneği!

İcra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

Alacaklılar; Ödeme emrindeki müd­det geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, icra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

Apartman sakinleri kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Apartmanda kat maliklerinden birinin evini kiraya verdiğini ve kiracının ise sürekli gürültü yaparak apartman sakinlerini rahatsız ettiğini farz edelim. Peki, apartman sakinleri kiracıyı evden çıkarabilir mi?

On yıllık kiracı hakları 2015!

Gayrimenkul sahipleri oturan kiracılarını belirli nedenlerle evden çıkarma hakkına sahip oluyor.Peki, on yıllık kiracı evden nasıl çıkarılır?İşte,On yıllık kiracı hakları 2015!

Dap Yapı Pendik'te 1.5 milyar TL yatırımla karma proje inşa edecek!

Polisan Holding'in Pendik arazisinde anlaşan Dap Yapı, Pendik'te konut, ofis, otel ve üniversitenin yer alacağı 1,5 milyar TL'lik yatırımla bir karma proje inşa edecek...

Nata Holding'ten Gazi Mahallesi'nde 450 milyon liralık karma proje!

Yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren Nata Holding'in yeni rotası İstanbul oldu. Firma, Gazi Mahallesi'nde 450 milyon liralık karma proje yapacak.

Haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaklı borcun tahsili için icra talebinde bulunması ve İcra memurlarıyla eve gelinmesine haciz deniyor.Peki,haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Haciz memuru evden ne alabilir?

Borçlunun borcunu ödememesinden dolayı, alacaklı icra memuru aracılığı ile borçlunun evine gelerek kimi eşyalara haciz koyabiliyor; kimi eşyalar ise haczedilemiyor.Peki,haciz memuru evden ne alabilir?

Nata Holding 450 milyon dolarlık karma proje yapacak!

Türkmenistan'da 500 günde 180 köprü inşa eden Nata Holding Başkanı Namık Tanık rotayı İstanbul' a kırdı. Tanık, İstanbul’ da 450 milyon dolarlık karma proje yapacak.

Evden Çıkarma Haberi

Evden Çıkarma
İşte o yazı;


Doğru yoldasınız 


"Kiracım 10 aydır kira ödemedi. Önce icraya verdik sonra icra hukuk mahkemesine, henüz mahkememiz olmadı. Bu işlem doğru mudur? Yapılması gereken başka işlem var mı? • H.U. 


Bu mektupları aldıkça kendi hesabıma gurur duyuyorum, okuyucularım neredeyse yan hukukçu oldu, doğru işi biliyorlar. (Bunları söylerken yine de meslektaşlarımla işbirliğinin şart olduğu hususunu gözden kaçırmasınlar hukuk çok kolay bir dal değildir.) Uyarımızı da yaptık şimdi konuya geçelim. Evet yaptığınız işler doğrudur. Demek ki kiracıya tebligat yapıldı, 30 gün beklenildi, 30 gün geçtikten sonra akdin feshi, mecurun tahliyesi (mecur=kiralanan yer) talebi ile dava açıldı. Şimdi burada bir uyarım var sonra da bir önerim olacak. Birinci uyarı: Dava açarken mahkemeden talep yukarıda söylediğim gibi olmalı akdin feshi, mecurun tahliyesi’. Bazı kimseler...