29 / 04 / 2024

evden nasıl çalışılır

evden nasıl çalışılır

Beyaz yakalılar arasında yeni trend, evden çalışmak. Dünyada ve Türkiye’de yayılıyor. 21. yüzyılın en ilginç yanı, bu kez evle iş arasındaki göçebelikten yerleşik hayata geçiş olacak. İşte teoride ve pratikte “home office”ten detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Evde para nasıl kazanılır? Evde para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir

Evde para kazanmak ofis hayatından bunalmış birçok beyaz yakalının hayali. İstediğin saatte, istediğin zaman aralığında çalışmak oldukça cazip bir fikir. Peki evden nasıl para kazanılabilir? Evden para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir...

Evden çıkmadan konut ve konut kredisi nasıl alınır?

Bankalar ve tapuda coronavirus önlemleri tüm hızıyla devam ediyor. 14 binin üzerinde tüketici evden çıkmadan konut kredisi ve tapusunu online olarak aldı. Evden çıkmadan konut ve konut kredisi nasıl alınır?

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kira sözleşmesi yok kiracı nasıl evden çıkarılır?

Kimi zaman taraflar aralarında yaptığı anlaşma için sözleşme imzalamıyor. Peki, kira sözleşmesi yoksa ne olur? Kira sözleşmesi yok kiracı nasıl evden çıkarılır? İşte yanıtı..

Kiracı hangi hallerde evden çıkarılır?

Kiracılık hukuku gereğince 10 yılı dolduran kiracılar hariç, mal sahibi kiracısını sözleşmenin sona ermesi sebebiyle çıkaramıyor. Ancak yasal gerekçelerin doğması halinde çıkarabiliyor. Peki, kiracı hangi hallerde evden çıkarılır?

Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilir? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır? İşte kira sözleşmesi fesih koşulları..

Mirastan hakkımı nasıl alırım?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların yasal mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Peki mirastan yararlanamadığınız için "Mirastan hakkımı nasıl alırım?" diyorsanız, işte yanıtı..

Temel üstü ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde ruhsat verilen bir inşaata başlamak için temel üstü ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, temel üstü ruhsatı nedir? Temel üstü ruhsatı nasıl alınır? Temel üstü ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

Kentsel dönüşüm lisansı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar; Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar tarafından tespit ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm lisansı nasıl alınır? Kentsel dönüşüm lisansı almak için gerekenler nelerdir?

Ödenmiş emlak vergileri nasıl geri alınır?

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergi ödeyenlere vergileri iade ediliyor. Peki, ödenmiş emlak vergileri nasıl geri alınır?

Arsaya ev yapma izni nasıl alınır?

Ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, arsaya ev yapma izni nasıl alınır? İnşaat ruhsatı alırken istenen belgeler nelerdir?

Apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Peki, apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

evden nasıl çalışılır Haberi

evden nasıl çalışılır

Beyaz yakalılar arasında yeni trend, evden çalışmak. Dünyada ve Türkiye’de yayılıyor. Ekonomik durgunluk, şehir trafiği gibi sebepleri ve birazdan okuyacağınız bazı sonuçları var. Ama uzmanlar, gelecekte nasıl yaşayacağımızı, çalışacağımızı, hatta yarının siyasetini bu trendin şekillendireceğini söylüyor. Belki de 21. yüzyılın en ilginç yanı, bu kez evle iş arasındaki göçebelikten yerleşik hayata geçiş olacak. İşte teoride ve pratikte “home office”ten detaylar: 


Beyaz yakalılar sonunda doğru yolu buluyor! Şehrin bir ucundaki evle diğer ucundaki ofis arası eziyetin; dayanacak güçleri kalmadığındaysa hiç sahip olmadıkları bir Ferrari’yi satarak “Güneyde kafe açalım, huzur bulalım” klişesinin yerini, “Evden çalışayım, kafam rahat olsun” alıyor.


Bu şekilde çalışan biri olarak, biliyorum da söylüyorum... Bu durum Türkiye’ye mahsus değil elbet. Beyaz yakalının harman olduğu, iletişim teknolojilerinin hızla ilerlediği ABD’de ve...