27 / 04 / 2024

eve gelen icraya itiraz edilebilirmi

eve gelen icraya itiraz edilebilirmi

Borçlu bir kimsenin, borcunu alacaklıya ödememesi halinde alacaklı dava açabiliyor. Yargıtay Kararı kapsamında eve icra konusu ele alınıyor. Eve icra gelir mi 2014? Eve haciz gelince ne yapılır..

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Projeden ev alırken nelere dikkat edilmeli?

İstanbul'da projeden 3+1 daire alan bir vatandaş ödemenin bir miktarını peşin kalan kısmını ise banka kredisiyle yapmak istedi. Eve gelen eksper evin 3 odalı olmadığını ve kredi verilemeyeceğini söyledikten sonra hukuki süreç başlattı.

Jeff Bezos eski tekstil müzesini eve çevirdi!

Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos, eski bir tekstil müzesini eve çevirdi. Amerikalı milyarder Washington'ın en büyük evi haline gelen müze için 23 milyon dolar harcadı.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Eve gelen icraya nasıl itiraz edilir?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu sorudan yola çıkarak Eve gelen icraya nasıl itiraz edilir sorusuna yanıt verdi..

Eve gelen hacizde neler alınır?

Takip hukukunda, esas olan borcundan dolayı borçluyu cezalandırmak onu ve ailesini çevreye rezil etmek değil borcun ödenmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve gelen hacizde neler alınır?

Tchibo Adana'da 55. mağazasını açtı!

Tchibo, 2015’in ilk mağazasını Adana’da hizmete açtı. Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılımıyla gerçekleşen açılışta Tchibo yöneticileri, yeni mağazalarında da müşterilerini eve gelen misafirleri gibi ağırlamaya devam edeceklerini söyled

Eve gelen icrada neler alınır?

Bir kişinin borcu olduğu halde ödememesi durumunda alacaklı borçlu için İcra memurluğuna gidip icra takibi başlamasını isteyebiliyor.Peki,eve icra gelebilir mi?Eve gelen icrada neler alınır?

Eve icra gelirse ne yapmalıyım?

Borçlunun borcunu ödeyememesi halinde alacaklının icra talebinde bulunarak eve haciz memuru göndermesi haciz işlemi olarak tanımlanıyor.Peki icra eve gelirse ne yapmalıyım?Eve gelen icra memuru ne alır?

İcra eve ne zaman gelir?

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Faturadan icraya son!

Faturadan icraya son geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı eylem planlarına göre, elektrik, su ve doğalgaz kullanımı sonucu gelen faturaların ödenmemesi halinde artık icra takibi başlatılmayacak.

eve gelen icraya itiraz edilebilirmi Haberi

eve gelen icraya itiraz edilebilirmi

Eve icra gelir mi 2014?


Alacaklının haciz talebinde bulunması için öncelikle İcra Müdürlüğü'ne giderek, borçlu hakkında takip talebinde bulunması gerekiyor. Borçlunun, borcunu ödememesi durumunda mallarına haciz konulabiliyor.İcra memurunun gözetiminde borca yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek icra tutanağına yazılmasına icra işlemi deniyor. Eve icra gelirmi sorusunu Vergi İcra Hukukunda Menkul ve Gayrimenkul Malların Haczi bildirgesinin 6183 sayılı kanunun 54. maddesinde açıklanmıştır;


Madde 54 – 

Ödeme müddeti içinde ödenmiyen amme alacağı tahsil dairesince cebren tahsil olunur. Cebren tahsil aşağıdaki şekillerden herhangi birinin tatbikı suretiyle yapılır:

1. Amme borçlusu tahsil dairesine teminat göstermişse, teminatın paraya çevrilmesi yahut kefilin takibi,


2. Amme borçlusunun borcuna yetecek miktardaki mallarının haczedilerek paraya çevrilmesi,


3. Gerekli şartlar bulunduğu takdirde borçlunun iflasının istenmesi,durumunda hukuken haciz işlemi gerçekleşebilir.


Bu bağlamda, haciz muameleleri, tahsil dairelerince düzenlenen ve...