03 / 05 / 2024

eve haciz yargı paketi

eve haciz yargı paketi

04 Nisan 2013 tarihinde alınan Yargıtay Karasına göre, eve gelen haciz ile koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları lüzumlu eşyalar haczedilemiyor...

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Yapılan güncellemeler pek çok değişiklik içeriyor. Artık televizyon, çamaşır makinesi, ibadete özgü veya kişisel eşyalar haczedilemeyecek. Haciz işlemlerinde başka neler değişti? Neler haciz kapsamında neler değil? İşte detaylar…

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Eve haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Ev eşyası haczi kalktı mı?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Elektronik haciz uygulaması geliyor!

Meclis’te görüşmeleri devam eden yargının hızlanması içeren ikinci yargı paketinde “elektronik haciz” düzenlemesi gerçekleştirildi. İcra dairesi de tespit edilen mal, hak veya alacağı, elektronik ortamda haczedecek.

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

AYM'den haciz yasağı düzenlemesi!

AYM Kamulaştırma Kanunu’ndaki kamu kaynaklarını korumak için geçici maddeyle konulan kritik haciz yasağı düzenlemesini “mülkiyet ve adil yargılanma haklarının vatandaş aleyhine ölçüsüz biçimde sınırlandırdığı” nedeniyle iptal etti.

Reza Zarrab aidatını ödemedi! Ebru Gündeş'e haciz geldi!

ABD’de yargılanan Reza Zarrab, Metroport Rezidans’taki 2 ofisinin aidatını ödemeyince, 18 bin liralık borç, 2 yılda yasal faizle 30 bin liraya çıktı. Yönetim icraya gitti. Haciz kararı, işadamının şarkıcı eşi Ebru Gündeş’e bildirildi.

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Yargıtay eşlerin birlikte yaptığı yatırımlar hakkında yeni bir karar aldı!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, bir kadının kendi parasıyla alınan ancak ölen kocasının adına kayıtlı eve, eşinin kardeşlerinin de mirasçı olması nedeniyle tapu iptali istemiyle açtığı davayı reddeden yerel mahkeme kararını bozdu.

eve haciz yargı paketi Haberi

eve haciz yargı paketi

Eve haciz kanunu!

04 Nisan 2013 tarihinde alınan Yargıtay Karasına göre, eve gelen haciz ile koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları lüzumlu eşyalar haczedilemiyor.


Yargıtay 12. 

Hukuk Dairesi, 

Esas: 2013/3365, 

Karar: 2013/12821 İçtihat


Koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları lüzumlu eşya olup, haczedilmeleri mümkün değildir.


Yargıtay Kararının Tam Metni:


“Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi Nezihe Deniz Güner tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü:


İİK’nun 82/3. (Değişik: 6352 Sayılı Kanun madde 16) maddesi gereğince para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika...