03 / 05 / 2024

eve hacizin gerçekleşebileği durumlar

eve hacizin gerçekleşebileği durumlar

Yargıtay eve haciz konusunda bazı düzenlemeler yapıyor. Bu karar sonucunda eve haciz gelmesi kalktı mı? Yapılan düzenlemenin içeriği neleri kapsıyor? Eve hacizde yapılan değişiklikler neler?

Peker GYO, 82.5 milyon liralık bono ihracı gerçekleştirdi 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 82,5 milyon lira miktarındaki ilk finansman bonosu ihracını gerçekleştirdiği kaydedildi. 

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Ailelere 10 bin TL ödeme gerçekleştirilecek

Depremden etkilenen vatandaşlarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Deprem bölgesinde yaşayan ailelere 10 bin TL ödeme gerçekleştirileceği öğrenildi.

Bakan Nebati açıkladı! Borsa İstanbul'a 13,6 milyar lira yabancı yatırımcı girişi gerçekleşti!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere 1-18 Ağustos arasında 13,6 milyar lira yabancı yatırım girişi gerçekleştiği açıklandı.

Benzin camiası bu satın almayı konuşuyor! Dev el değiştirme gerçekleşti

Rus petrol şirketi Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft'i bünyesine kattı. Bu satışın ne kadar gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

Doğuş GYO 2021'de 4.9 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Doğuş GYO tarafından, 2021 yılı içerisinde yapılan ve kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin yıllık toplamının 4 milyon 953 bin 689 TL olarak gerçekleştiği açıklandı.

Atakule GYO 2021'de 1.5 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Atakule GYO tarafından, 2021 yılı içerisinde yapılan ve kamuya açıklanan son finansal tablolarımızda yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin yıllık toplamının 1 milyon 531 bin 800 olarak gerçekleştiği açıklandı.

Türkiye'de son 11 ayda 2 milyon 768 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasında  2 milyon 768 bin 262 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Türkiye'de son 10 ayda 2 milyon 410 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının ocak-ekim ayları arasında toplamda 2 milyon 410 bin 816 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolundan geçerek ilk geçişi gerçekleşti. 

Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşecek!

Çalışmalarının aralıksız devam ettiği 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş Salı günü gerçekleşecek. Geçiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gerçekleşecek.

Yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilen yatırımlar için önerge verildi!

Yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilen yatırımların bütçe üzerindeki etkilerinin tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

TOKİ Hatay'da inşa ettiği 7 bin 695 konutun teslimini gerçekleştirdi! 

Ülke genelinde yatay mimari anlayışı ile vatandaşlar ev sahibi yapan TOKİ, Hatay'da inşa ettiği 7 bin 842 konutun 7 bin 695'nin teslimini gerçekleştirdi. 

eve hacizin gerçekleşebileği durumlar Haberi

eve hacizin gerçekleşebileği durumlar


Haczin gerçekleşebilmesi için ödeme takibinin gerçekleşmesi gerekiyor.Takibin kesinleşmesi;ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilmemesi ve borcun ödenmemesi halinde oluyor. Yargıtay Kararı kapsamında eve haciz konusu yeniden gözden geçiriliyor. Haczin gerçekleştirilebileceği durumlar Vergi ve İcra Hukuku'nun 54. maddesinde açıklanıyor;


Madde 54 

Ödeme müddeti içinde ödenmeyen amme alacağı tahsil dairesince cebren tahsil olunur. Cebren tahsil aşağıdaki şekillerden herhangi birinin tatbikı suretiyle yapılır:

1. Amme borçlusu tahsil dairesine teminat göstermişse, teminatın paraya çevrilmesi yahut kefilin takibi,


2. Amme borçlusunun borcuna yetecek miktardaki mallarının haczedilerek paraya çevrilmesi,


3. Gerekli şartlar bulunduğu takdirde borçlunun iflasının istenmesi durumlarında haciz işlemi gerçekleşebilir.



Eve hacizde yeni düzenlemeler..

Takip hukukunda, asıl olan borcun ödenmesi durumda alacaklının alacağına kavuşması için gerekli takip işlemleri yapılıyor.


Borçlunun ve birlikte yaşadığı diğer aile fertlerinin yaşamlarını sürdürebilmesi için zorunlu...