05 / 05 / 2024

evergrande iflas edecek mi

evergrande iflas edecek mi

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Teknoloji devi Samsung iflasın eşliğinde mi? Telefon satışlarında büyük düşüş kaydedildi!

Samsung'un net karında rekor düşüş bekleniyor. Şirketle ilgili iflas dedikoduları yayılırken Samsung’un telefon satışlarında da ciddi düşüşler raporlara yansıdı. Peki Samsung iflas mı edecek yoksa Pazar payını mı genişletecek? İşte detaylar…

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

Çinli emlak devi Evergrande iflas edebilir mi?

Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntı herkesi tedirgin ediyor. Ülkenin 280'i aşkın kentinde 1300 projesi olan şirketin ne olacağı merak konusu.

Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Çin'in dev gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde olduğu mali kriz piyasalarda tedirginliklere neden oldu. Peki Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Evergrande'nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Çin'den dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin iflas etmesi beklenirken beklenmedik gelişme yaşandı. Tahvil ödemelerinin geri yapılması ile Evergrande hissesi yüzde 30 arttı.

Çinli emlak devi Evergrande iflas mı edecek?

Çin'in ikinci büyük inşaat şirketi Evergrande, tahvillerin işleme kapatılması amacıyla başvuru yaptı. Ağır borç yükü altında olan şirkette iflas tedirginliği başladı.

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

İngiltere'de 2015'te konut krizi mi çıkacak?

Saxo Bank, 2015 için Nostradamus'u aratmayacak kehanetlerde bulundu. Bankaya göre 2015'te Rusya iflas edecek, Japonya'da enflasyon yüzde 5 olacak..

Ceren Kumbasar: İnşaatta balon yok, iflas var!

Ceren Kumbasar: "2013’te 16 bin şirketin iflas edeceğini tahmin eden Subran, bu yıl iflas edecek şirketlerin sayısının 19 bini bulacağını tahmin ediyor. Subran’ın 2013 tahminleri tutmuştu"

TMSF Toprak Grubu hakkında verilen yürütmeye itiraz edecek!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), borç tespitine ilişkin Danıştay 13. Dairesi 'nin Toprak Grubu hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararlarına itiraz edecek

evergrande iflas edecek mi Haberi

evergrande iflas edecek mi

Çinli inşaat şirketleri, gayrimenkul sektörü için likidite şartlarının sıkılaşmasıyla beraber, yaklaşan tahvil yükümlülükleri dikkate alındığında, temerrütten kaçınmak amacıyla ödemelerin uzatılması veya borç takası yapmak için arayışa başladı. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Modern Land (China) Co., tahvil sahiplerine 25 Eki tarihinde vadesi sona erecek 250 milyon dolar tutarlı dolar cinsi tahvilleri için 3 aylık uzatma teklifi götürürken, aynı zamanda iki üst düzey yetkilinin şirkete yaklaşık 125 milyon dolar kredi sağlamasına ilişkin planını da açıkladı. 

Diğer bir inşaat şirketi Xinyuan Real Estate Co. ise, 15 Ekim vadeli tahvilde ana paranın yalnızca yüzde 5’ini ödemeyi ve kalan borcu 2023 vadeli tahvillerle takas etmeyi tavsiye etti. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, şirketin kredi notunu C seviyesine düşürürken, bu adımı...