28 / 04 / 2024

Evergrande son durum

Evergrande son durum

Çin, gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi kontrol edebilmek amacıyla Evergrande’yi bölmeyi gündemine aldı.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!

Borç yükü altında olan China Evergrande Group'un hisseleri, şirketin yönetim kuruluna bir devlet şirketi yetkilisini atamasından sonra artışa geçti.

Evergrande kira tasarrufu için ofisinden taşınma kararı aldı!

Borç krizi içerisinde olan emlak devi Çinli Evergrande, kiradan tasarruf etmek amacıyla Shenzhen şehir merkezinde bulunan ofisinin kira kontratını iptal etti.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında yeniden işleme açıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketleri arasında olan Evergrande'nin hisseleri, Hong Kong Borsası'nda yeniden işlem görüyor.

Evergrande yatırımcılarından protesto!

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan kişilerden, 'Paramızı geri ver' tepkisi geldi.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldı!

Mali krizdeki Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden olan Evergrande'nin hisselerinin, Hong Kong Borsası'nda işleme kapatıldığı açıklandı. Hisselerin neden işleme kapatıldığıyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Evergrande tamamlayamadığı projelerin yüzde 92'sine yeniden başladı!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande, borç krizinin etkilerinden kurtulurken, dikkatini bitiremediği projelerine verdi. Şirket, Pazar akşamı gerçekleştirdiği bir açıklamada projelerinin yüzde 92'sine yeniden başlandığını açıkladı.

Fitch, Evergrande'nin notunu sınırlı temerrüde çekti!

Fitch, Çinli konut geliştirme şirketleri Evergrande ve Kaisa'nın notunu C'den sınırlı temerrüde indirdi.

Evergrande 1.2 milyar dolarlık tahvil borcunu ödeyemedi!

Çin’in önde gelen iki emlak şirketi yabancı kreditörlere 1,6 milyar dolarlık tahvil ödemelerini yapamadı. Evergrande’nin ilk defa 1,2 milyar doların üzerinde tahvil ödemesini yapamadığı açıklandı.

Çin'den Evergrande'ye risk yönetim heyeti!

Çin'de Guangdong eyalet yönetimi, borç krizinde olan Evergrande'ye risk yönetim heyeti gönderecek. 

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre Çinli emlak devi Evergrande, HengTen Networks Group Ltd.’deki bütün payını oldukça büyük bir zararla satmayı düşünüyor...

Çin ekonomisinde Evergrande korkusu!

Borçları nedeniyle gündem olmaya devam eden Çinli emlak şirketi Evergrande, Çin ekonomisinde korku yaratmaya devam ediyor. 

Evergrande sorunları kontrol edilebilir durumda!

300 milyar dolar borcuyla borç krizinde olan Evergrande endişe yaratmaya devam ediyor. Firma ile ilgili yeni bir açıklama daha yapıldı. 

Çinli emlak devi Evergrande'nin ödemeleri için son gün!

Çinli emlak devi Evergrande'nin ödemelerini yapması için verilen 30 günlük süre bugün sona eriyor. Piyasalarda Evergrande tedirginliği devam ediyor...

İstanbul su kesintisi 17 Haziran 2015 son durum!

İstanbul'da 17 Haziran 2015 Çarşamba günü su kesintisi yapılacak. Hangi ilçelerde kesinti yapılacağı ve yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor. İşte İstanbul su kesintisi 17 Haziran 2015 son durum...

2015 seçim sonrasında konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Seçim ayı olan Haziran’a düşüşle giren konut kredi faiz oranları, 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk tepkiyi verdi İşte 2015 seçim sonrasında konut kredisi faiz oranlarında son durum....

İstanbul su kesintisi 9 Haziran 2015 son durum!

İstanbul'da 9 Haziran 2015 Salı günü su kesintisi yapılacak. Hangi ilçelerde kesinti yapılacağı ve yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor. İşte İstanbul su kesintisi 9 Haziran 2015 son durum...

Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum!

Kampın bulunduğu arazinin sahibi Ulusoy: "Bağışla ilgili işlemlerin başlaması için dilekçemi verdim. Önümüzdeki haftalarda da işlemi yapacağız" dedi. Peki Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nda son durum ne?

İstanbul su kesintisi 4 Haziran 2015 son durum!

İstanbul'da 4 Haziran 2015 Perşembe günü su kesintisi yapılacak. Hangi ilçelerde kesinti yapılacağı ve yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor. İşte İstanbul su kesintisi 4 Haziran 2015 son durum...

Baraj doluluk oranları 27 Mayıs 2015 son durum!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 27 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yüzde 92.44 oranına ulaştı. İşte İstanbul baraj doluluk oranı 27 Mayıs 2015 son durum...

İstanbul su kesintisi 27 Mayıs 2015 son durum!

İstanbul'da 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü su kesintisi yapılacak. Hangi ilçelerde kesinti yapılacağı ve yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor. İşte İstanbul su kesintisi 27 Mayıs 2015 son durum...

İstanbul baraj doluluk oranları 20 Mayıs 2015 son durum!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 20 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yüzde 93.69 oranına ulaştı. İşte İstanbul baraj doluluk oranı 20 Mayıs 2015 son durum...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Tozkoparan Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 60 hektar alan yeniden dönüşecek. Gecekondulardan arındırılacak olan Tozkoparan'da çalışmalar devam ediyor. İşte Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son durum...

İmar yönetmeliği son durum 2015!

İmar yönetmeliklerinde yapılan düzenlemelere göre Yeni İmar Yönetmeliği esasları 1 ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarihte neler değişecek? İşte imar yönetmeliği son durum 2015..

İstanbul baraj doluluk oranı 12 Mayıs 2015 son durum!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 12 Mayıs 2015 tarihi itibariyle yüzde 94.75 oranına ulaştı. İşte İstanbul baraj doluluk oranı 12 Mayıs 2015 son durum...

Dubai Port Limanı'nda son durum!

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı projesi, Danıştay’ın iptal kararına rağmen neredeyse tamamlandı. Dubai Port Properties Liman İşletmeleri tarafından hayata geçirilen liman projesinde son durum ne?

Bayrampaşa Pancar Motor Fabrikası arazisinde son durum ne?

1956'da Necmettin Erbakan'ın temelini attığı Bayrampaşa'daki 44 dönümlük Pancar Motor Fabrikası arazisi için teklifler toplandı. Kayseri Şeker tarafından yürütülen ihale sürecinde son durum ne?

Evergrande son durum Haberi

Evergrande son durum

Çin, gayrimenkul sektöründeki krizi kontrol altına edebilmek amacıyla Evergrande’yi bölmeyi değerlenirmeye aldı. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; dün Çin'in borç krizinde olan gayrimenkul şirketi Evergrande Group tahvil sahipleri için ilk borç yapılandırma planını altı ay içinde açıklamayı hedeflediğini belirtilmişti. 

İsmini vermek istemeyen bir şirket yöneticisinin Hong Kong'ta yatırımcılara gerçekleştirdiği açıklamaya göre, şirketin finansal danışmanlardan alacağı destekle yerli ve yabancı yatırımcı fark etmeksizin bütün tahvil sahiplerine eşit davranacağı ifade edildi. 

Geçtiğimiz hafta bazı yabancı tahvil sahipleri şirketi düzenlemeleri uygulamamakla suçlamış, Evergrande ise daha sonra bir açıklamada bulunarak sabırlı olunmasına ilişkin çağrı yapmıştı.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri...