30 / 04 / 2024

Fitch, Evergrande'nin notunu sınırlı temerrüde çekti!

Fitch, Evergrande'nin notunu sınırlı temerrüde çekti!

Fitch, Çinli konut geliştirme şirketleri Evergrande ve Kaisa'nın notunu C'den sınırlı temerrüde indirdi.



Fitch, Çinli konut geliştirme şirketleri Evergrande ve Kaisa'nın notunu C'den sınırlı temerrüde indirdi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Fitch tarafından gerçekleştirilen açıklamada Çin gayrimenkul devi Evergrande ve iştirakleri Hengda ve Tianji’nin notlarının C’den “sınırlı temerrüde” düşürüldüğü ifade edildi. Fitch'ten yapılan açıklamada, söz konusu not indiriminin, vadesi 6 Kasım'da dolan 1 milyar doların üzerindeki 2 tahvilin kupon ödemelerinin 6 Aralık'ta 30 günlük yasal ödemesiz döneminde ödenmemesini yansıttığı aktarıldı.

Açıklamada not indiriminin Tianji’nin 645 milyon dolar bedelindeki yüzde 13 tahvili ve 590 milyon dolar tutarlı yüzde 13,75 tahvilinde ödemesiz dönem geçmesine karşın ödeme yapılmamasını yansıttığı belirtildi. 

Fitch, Evergrande nin notunu sınırlı temerrüde çekti!

Kaisa Group’un notunu da salı günü 400 milyon dolar bedelli dolar cinsi tahvil ödemesini gerçekleştirememesinin ardından sınırlı temerrüde düşüren Fitch Ratings, bu tahvilin ödenmemesinin diğer tahvillerin de temerrüde düşme riskini yükselttiğine dikkat çekti.

Fitch, Evergrande nin notunu sınırlı temerrüde çekti!

Kaisa Çinli konut geliştiricileri arasında dolar cinsinden tahvil ihraç eden en büyük üçüncü şirket konumunda ve halihazırda 11,6 milyar dolar tutarında tahvil borcu var.

Evergrande tahvil kupon ödemelerini gerçekleştiremedi!


Geri Dön