21 / 05 / 2024

Fitch evergrande

Fitch evergrande

Fitch, Çinli konut geliştirme şirketleri Evergrande ve Kaisa'nın notunu C'den sınırlı temerrüde indirdi.

Fitch, Evergrande'nin notunu sınırlı temerrüde çekti!

Fitch, Çinli konut geliştirme şirketleri Evergrande ve Kaisa'nın notunu C'den sınırlı temerrüde indirdi.

Evergrande'nin riski kontrol edilebilir mi?

Çin Merkez Bankası, borçlarını ödeyemeyen Evergrande'nin ekonomide yarattığı riskin kontrol altına alınabileceğini açıkladı.

Evergrande Group'un genel merkez binasının satışı iptal!

Evergrande Group'un Hong Kong'daki tarihi genel merkez binasını satın alacak olan devlete ait Yuexiu Property şirketi, anlaşmayı bozdu.

Evergrande krizi diğer gayrimenkul şirketlerini de etkiliyor!

Toplam 300 milyar doları aşkın borcu olan ve likidite sıkıntısıyla karşılaşan Çinli gayrimenkul devi Evergrande Group, diğer gayrimenkul şirketlerine de kaybettirdi

Evergrande krizi Çin emlak sektörünü yavaşlattı!

Çin'de Evergrande krizinin ardından meydana gelen olumsuz finansman şartları sebebiyle emlak sektörü yavaşladı.

Evergrande üçüncü tur tahvil ödemesini zamanında yapamadı!

Ağır borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande Group üç haftada üçüncü tur tahvil kupon ödemelerini zamanında gerçekleştiremedi.

Evergrande bir tahvil ödemesini daha yapamadı!

Çinli emlak geliştirme şirketi Evergrande garantili bir tahvilin daha ödemesini gerçekleştiremedi. 

Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satıyor!

Borç krizinde olan Evergrande emlak yönetim biriminin çoğunluk hissesini satma kararı aldı.

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde çalışmalar devam ederken şirketin hisseleri bugün Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

Çinli emlak devi Evergrande iflas edebilir mi?

Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntı herkesi tedirgin ediyor. Ülkenin 280'i aşkın kentinde 1300 projesi olan şirketin ne olacağı merak konusu.

Çin ekonomisinde Evergrande tehlikesi!

Çin’in önde gelen inşaat ve emlak şirketi Evergrande'nin yaşadığı sıkıntılar, ülke ekonomisi için büyük tehdit olmaya başladı. Ülkenin yeni krizin eşiğinde olduğu konuşuluyor. 

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

Fitch evergrande Haberi

Fitch evergrande

Fitch, Çinli konut geliştirme şirketleri Evergrande ve Kaisa'nın notunu C'den sınırlı temerrüde indirdi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Fitch tarafından gerçekleştirilen açıklamada Çin gayrimenkul devi Evergrande ve iştirakleri Hengda ve Tianji’nin notlarının C’den “sınırlı temerrüde” düşürüldüğü ifade edildi. Fitch'ten yapılan açıklamada, söz konusu not indiriminin, vadesi 6 Kasım'da dolan 1 milyar doların üzerindeki 2 tahvilin kupon ödemelerinin 6 Aralık'ta 30 günlük yasal ödemesiz döneminde ödenmemesini yansıttığı aktarıldı.

Açıklamada not indiriminin Tianji’nin 645 milyon dolar bedelindeki yüzde 13 tahvili ve 590 milyon dolar tutarlı yüzde 13,75 tahvilinde ödemesiz dönem geçmesine karşın ödeme yapılmamasını yansıttığı belirtildi. 

Kaisa Group’un notunu da salı günü 400 milyon dolar bedelli dolar cinsi tahvil ödemesini gerçekleştirememesinin ardından sınırlı temerrüde düşüren Fitch Ratings, bu tahvilin ödenmemesinin diğer...