29 / 04 / 2024

Evergrande üçüncü tur tahvil ödemesini zamanında yapamadı!

Evergrande üçüncü tur tahvil ödemesini zamanında yapamadı!

Ağır borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande Group üç haftada üçüncü tur tahvil kupon ödemelerini zamanında gerçekleştiremedi.



Ağır borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande Group üç haftada üçüncü tur tahvil kupon ödemelerini zamanında gerçekleştiremezken, piyasalarda sorunların diğer ülkelere de yayılacağına ilişkin endişeleri arttı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; bazı tahvil sahipleri, geçtiğimiz ay dolar cinsi iki tahvilinin kupon ödemesini yapamayan Evergrande'nin Nisan 2022, Nisan 2023 ve Nisan 2024 tahvillerinin toplam 148 milyon dolarlık kupon ödemeleri için son ödeme günü bugün saat 07.00 olan kupon ödemesinin yapılmadığını belirtti. 

300 milyar doları aşkın borcu olan ve likidite sıkıntısına sahip şirket kupon ödeme süreleri dolan ödemelerini ilave 30 gün içinde ödeyemezse bu tahvilleri temerrüte düşecek. 

Evergrande üçüncü tur tahvil ödemesini zamanında yapamadı!

Evergrande soruları yanıtlamadı

Çinli gayrimenkul şirketleri tarafından ihraç edilen toplam 101.2 milyar dolarlık tahvilin vadesi gelecek sene sona erecek

Aracı kurum CGS-CIMB notunda, "Likidite sorunu belirgin bir şekilde iyileşmezse ileride daha fazla temerrüt görüyoruz," ifadelerine yer verdi ve daha düşük kredi notu bulunan gayrimenkul şirketlerinin şu anda borçlarını çevirmekte zorluk yaşadıklarına dikkat çekti.

Çinli gayrimenkul şirketleri temerrütten kaçınıyor!


Geri Dön