04 / 10 / 2024

evi satan kişi evden çıkmıyor

evi satan kişi evden çıkmıyor

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi tarafından tahliye edilmediğini farz edelim. Bu durumda, evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Tek ev için 5 kişi birlikte kredi kullanabilecek!  Ziraat Bankası onaylıyor, peki vatandaş ne diyor?

Konut fiyatlarındaki artış ve yüksek kredi faizleri nedeniyle vatandaş için ev almak artık hayal oldu. Ziraat Bankası uygulamaya koyduğu yeni krediyle artık bir evi 5 kişi ortak alabilecek. Peki vatandaş 5 kişi bir evi almaya ne diyor?

'Vatandaşlık Borsası'na operasyon: Ucuza vatandaşlık satan 60 kişi gözaltında!

400 bin dolarlık gayrimenkul yatırım şartıyla verilen Türk vatandaşlığını daha 'uyguna' satan şebekeye gerçekleştirilen operasyonda toplamda 60 kişi gözaltına alındı.

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

23 bin 700 kişi oraya koştu! 2 artı 1 evi bedavaya verecek

Kanada'da yaşayan Türk iş insanı Fesih Zeki Mert, memleketi Bingöl’de yaptırdığı bir sitedeki 2 artı 1 daireyi bir kişiye bedava vereceğini duyurdu. Dairenin çekilişle verileceğini duyan vatandaşlar çekilişe akın etti. Tam 23 bin 700 kişi başvuruda bulundu.

Sahte kimlikle gayrimenkul satan 2 kişi Manisa'da yakalandı!

Manisa'da sahte kimlik düzenleyerek başkalarına ait gayrimenkulleri satmaya çalışan iki kişi gittikleri noterde yakalandılar.

Mahkemeden ilginç karar: Araziyi satan bilirkişi oldu!

Antalya Alakır Vadisi'nde, toprak evlerinin yanındaki arazi kazılıp, yeraltı su kaynağı HES şirketince kesilen Tuğba Günal ile Birhan Erkutlu'nun açtığı davada, Mahkeme heyeti, araziyi şirkete satan kişiyi, bilirkişi olarak atadı.

Ordu'daki ters evi 4 günde 4 bin kişi ziyaret etti!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde inşa edilen Ters Ev'in 4 günde 4 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti.

Başkasına ait evi satmaya çalışan iki kişi tutuklandı!

İstanbul'da sahte vekaletname düzenleyerek başkasına ait olan evi satmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan yabancı uyruklu 2 kişi tutuklandı

Erzurum'da kiracısı olduğu evi satmaya çalışan kişi yakalandı!

Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracı olduğu evi satmaya çalıştığı belirtilen bir kişi ile arkadaşı hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından 5 seneden 15 seneye kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm'de 12 kişi tapusunu aldı!

Bursa Soğanlı Dönüşüm Projesi kapsamında evi yenilenen 12 kişi tapusuna kavuştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4. etap çalışmasında sona gelindiğini söyledi.

Antalya Kundu'daki ters evi 25 bin kişi ziyaret etti!

Antalya'nın turistik bölgesi Kundu'da 16 ay önce açılan dünyanın 13'üncü, Türkiye'nin ilk ters evini, şu ana kadar 25 bin kişi ziyaret etti.

Antalya'daki ters evi 16 ayda 25 bin kişi ziyaret etti!

Antalya'nın turistik bölgesi Kundu'da 16 ay önce açılan dünyanın 13'üncü, Türkiye'nin ilk ters evini, şu ana kadar 25 bin kişi ziyaret etti.

İstanbul Çekmeköy'de sahte belgeyle arazi satan 2 kişi tutuklandı!

Çekmeköy'de bir kişiye ait araziyi sahte belgeler düzenleyerek, 3 milyon 500 bin liraya bir iş adamına sattığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

evi satan kişi evden çıkmıyor Haberi

evi satan kişi evden çıkmıyor

Evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi tarafından tahliye edilmediğini farz edelim. Bu durumda, evi satan kişiye ne yapılır?


Eski ev sahibinin kanunen evi boşaltması için herhangi bir süre bulunmuyor. Evi satan eski ev sahibinin taraflar arasında başka bir anlaşma olmadıkça evi hemen teslim etmesi gerekiyor.


Ancak buna rağmen eski ev sahibi evi boşaltmıyor sa, yeni ev sahibi, eski ev sahibini "Mülkiyet hakkımı ihlal ediyor." diyerek savcılığa başvurabiliyor.


Ayrıca, yeni ev sahibi, eski ev sahibinin evi hemen boşaltması için ihtarname çekebiliyor.


Satın alınan evdeki kiracı çıkmıyorsa..

Borçlar Kanunu hükümlerine göre, kontratı bitmeden evin satılması halinde yeni ev sahibinin kiracıya en geç 6 ay sonra evi boşaltması gerektiğini bildiren bir ihtarname çekmesi...