02 / 05 / 2024

Evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi tarafından tahliye edilmediğini farz edelim. Bu durumda, evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?



Evi satan ev sahibi evden çıkmıyorsa ne yapılır?

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir ev satın aldığızı ve evin de eski sahibi tarafından tahliye edilmediğini farz edelim. Bu durumda, evi satan kişiye ne yapılır?


Eski ev sahibinin kanunen evi boşaltması için herhangi bir süre bulunmuyor. Evi satan eski ev sahibinin taraflar arasında başka bir anlaşma olmadıkça evi hemen teslim etmesi gerekiyor.


Ancak buna rağmen eski ev sahibi evi boşaltmıyor sa, yeni ev sahibi, eski ev sahibini "Mülkiyet hakkımı ihlal ediyor." diyerek savcılığa başvurabiliyor.


Ayrıca, yeni ev sahibi, eski ev sahibinin evi hemen boşaltması için ihtarname çekebiliyor.


Satın alınan evdeki kiracı çıkmıyorsa..

Borçlar Kanunu hükümlerine göre, kontratı bitmeden evin satılması halinde yeni ev sahibinin kiracıya en geç 6 ay sonra evi boşaltması gerektiğini bildiren bir ihtarname çekmesi gerekiyor. 


Eğer ev sahibi bu ihtarnameyi çekmezse kira kontratı aynen devam ediyor. Ayrıca, konutu satın alan yeni ev sahibinin bu eve ihtiyacı olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Aksi takdirde yeni ev sahibi kiracısından evi tahliye etmesini isteyemiyor.


Yeni malikin hakları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön