19 / 05 / 2024

evi satınca ne zaman çıkılmalı

evi satınca ne zaman çıkılmalı

Ev satışında en çok merak edilen hususlar arasında evin ne zaman tahliye edilmesi gerektiği de yer alıyor. Eski malik olarak "Evimi sattım ne zaman çıkmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Kızılbük Thermal Wellness Resort'ta bugüne kadar 26 bin 919 adet devre mülk satıldı! 5.7 milyar TL'lik ciro!

Kızılbük GYO Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde, bugüne kadar yapılan satış rakamı açıklandı. Peki satışlardan ne kadar ciro elde edildi? İşte o rakamlar... 

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

İstanbullulara müjde! TOKİ Vadi Evleri 6. Kısım'daki 14 adet 3+1 ev satışa çıkıyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, TOKİ Vadi Evleri 6. Kısım'daki 14 adet 3+1 evi satıyor. Peki Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı'nda yer alan evlerin fiyatları ne kadar? 

Dolar 29 liraya tırmanıyor! Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar? 23 Kasım Perşembe dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devam ediyor. Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru 29 lira rekoruna doğru tırmanıyor. Peki dolar alış satış fiyatı bugün ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 23 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Dolar/TL kuru bugün 27,50 TL sınırına dayandı! 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yükselişe geçerek 27,50 TL sınırına dayandı. Peki 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Euro bugün ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Euro/TL kuru alış-satış fiyatları 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü döviz bürolarına giderek euro alım ve satımı yapmak isteyenler tarafından takip ediliyor. Peki Euro ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Ankara Büyükşehir, 24 adet arsa, 2 dükkan ve 1 konutu satıyor! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ilinde yer alan 24 arsa ile 2 dükkan ve 1 evi satıyor. Peki Ankara'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Altın gözünü açtı! Yükseliş başladı! Gram altın alış satış ne kadar oldu?  21 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi yükselişe geçti. Altın gözünü açtı. Peki gram altın alış satış fiyatı ne kadar oldu? Çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 21 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Seçim Beyannamesinde gençlere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında gençlere yönelik vergi muafiyeti olacağını açıkladı. Peki, Vergisiz cep telefonu satışları ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

TOGG satış fiyatı ne kadar? TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG ön sipariş nasıl verilir?

TOGG’un satış fiyatı açıklandı mı, TOGG satış fiyatı ne kadar? TOGG ne zaman satışa çıkacak? soruları hız kazandı. İşte merak edilen detaylar!

Otomobile peş peşe gelen zamlara yenisi eklendi! Dacia’nın yeni satış fiyatları ne kadar oldu?

Yeni senenin ilk günlerinden itibaren en fazla zamlanan ürünler arasında yer alan otomobildeki fiyat artışları devam ediyor. Son olarak otomotivdeki zam furyasına Dacia da katıldı. Peki bu otomobilin hangi modeline ne kadar zam geldi, yeni satış fiyatları ne olacak?

Tesla Wireless Charging Platform'un etiket fiyatı ne kadar? Ne kadara satılıyor?

Aynı anda 3 cihazı şarj edebilen Tesla Wireless Charging Platform ne zaman satışa çıktı? Teknik özellikleri ve satış fiyatı ne? İşte detaylar...

evi satınca ne zaman çıkılmalı Haberi

evi satınca ne zaman çıkılmalı

Evimi sattım ne zaman çıkmalıyım?

Gayrimenkulün elden çıkarılması durumunda, ilk olarak tapu dairesinde satıcı olarak binde 20 oranında tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Ayrıca satışın yapıldığı senenin emlak vergisi mükellefi de yine eski malik oluyor. Yeni malikin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor.


Ayrıca evin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin de ödenmesi gerekiyor.


Bu vergi de gayrimenkulün satışının yapıldığı seneyi takip eden yılda yapılıyor. Vergi Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Ev satışında en çok merak edilen hususlar arasında evin ne zaman tahliye edilmesi gerektiği de yer alıyor. Eski malik olarak "Evimi sattım ne zaman çıkmalıyım?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Eski ev sahibi ile yeni ev sahbinin aralarında yaptığı anlaşmaya göre durum değişkenlik...