05 / 05 / 2024

evimde çocuğum oturuyor vergisi var mı

evimde çocuğum oturuyor vergisi var mı

Siz de kira gelir vergisi kapsamında sıkça sorulan sorulardan olan "Evimde çocuğum oturuyor, gelir vergisi verecek miyim?" diyorsanız, yanıtı ve detayları haberimizde görebilirsiniz...

Anneye erken emeklilik imkanı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Anne olan kadınlar doğum borçlanması yoluyla erken emeklilik imkanından faydalanabiliyor. Ayrıca engelli çocuğu olan kadınlarda ise yaş ve prim desteği imkanı sunuluyor. İşte annelerin erken emekli olmasını sağlayan formüller ve detayları...

Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Rıza Sarraf Miami'de 3.6 milyon dolarlık evde oturuyor!

Rıza Sarraf'ın Miami'de yaşadığı lüks hayatın ayrıntıları ortaya çıktı. Sarraf şu sıralar Miami'de Biscayne Körfezi manzaralı bir evde oturuyor.

Mıllennıum İstanbul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mıllennıum İstanbul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da  20 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Selami Çalışkan, Nurnisa Türkoğlu tarafından kuruldu.

Çocuğa miras kalan gayrimenkuller nasıl yönetilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocuğa miras kalan malların nasıl yönetilmesi gerektiğini kaleme aldı. 

Konutta 'eşyalı ev' kurnazlığı!

Aşırı göç ve kentsel dönüşüm kiralık konut fiyatlarında yükselişe neden oluyor. “Çocuğum oturacak” bahanesi ve açık artırma usulünden sonra bazı konut sahipleri, şimdi de daha yüksek kira bedeli için evlerini eşyalı hale getiriyor. Böylece kiralar en az 1000 TL daha artıyor.

Mirastan pay almaması için çocuğunu kısırlaştırdı!

ABD’li mucit Peter Cooper, vasiyetinde kızının çocuğu olmaması durumunda tüm mirasının eşine bırakılmasını istemişti. Mirasın kendine kalmasını isteyen anne Maryon kızının pay almaması için kızını kısırlaştırdı. 

Premıum İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Premıum İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Aıkana Karpaeva tarafından kuruldu.

Oluşum Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Nurol Şubesi açıldı!

Oluşum Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Nurol Şubesi bugün Bağcılar'da 2 milyon 200 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Acısu tarafından açıldı.

Çocuğu özel okulda okuyanlar müjde! Ücretler iade edilecek!

Koronavirüs salgını sonrası uzaktan eğitim modelinin hayata geçirilmesi ile çocuğu özel okulda eğitim gören velilerin eksiksiz olarak ödemeye devam ettikleri ücretlere yönelik son noktayı İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti koydu...

Üvey annenin çocuğu mirastan pay alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem vefat ettikten sonra babam başka bir kadın ile evlendi. Evlendiği kadının 3 çocuğu var. Üvey kardeşlerim, ileride babamın mirasından faydalanabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi kurulacak!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Türkiye'de yerleşik her 2 yabancıdan biri kendi evinde oturuyor!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'den ikamet alan 1,5 milyonu aşkın yabancının yarıya yakını kendi evinde oturuyor.

evimde çocuğum oturuyor vergisi var mı Haberi

evimde çocuğum oturuyor vergisi var mı

Evimde çocuğum oturuyor, gelir vergisi verecek miyim?

Kira geliri elde eden kimselerin, kira gelir vergisi beyannamesinde bulunması ve vergilerini açıklanan ödeme tarihlerinde ödemeleri gerekiyor.


Kira vergisi hususunda sahip olunan ancak kiraya verilmeyen daireler için vergi ödenip ödenmeyeceği akıllarda soru işareti bırakıyor. Yaşadığınız konuttan hariç, başka bir konutunuz var ve burada ailenizden bir birey yaşıyor ve  "Evimde çocuğum oturuyor, gelir vergisi verecek miyim?" diyorsanız hemen konuya açıklık getirelim.


Söz konusu konut çocuklara, anne veya babaya verilmişse emsal kira bedeli verilmiyor. Ancak, ev bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılmışsa emsal kira bedeli verilmek zorunda oluyor. 


Emsal kira bedeli

Emsal kira bedeli emlak vergisi değerinin yüzde 5’i üzerinden hesaplanıyor. Örneğin ev sahiplerinin evlerini kira almadan arkadaşlarına vermeleri halinde vergilerini beyan etmek zorunda kalıyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi

Kira gelir vergisi...