25 / 08 / 2024

evimi sattım emlak vergi ödeyecek miyim

evimi sattım emlak vergi ödeyecek miyim

Ev alım satım işlemi taraflara bazı vergi mükellefiyetlerini de yükleyebiliyor. Ev satışında bulunanlar ödeyecekleri vergileri merak ediyor. Peki, siz de "Evimi sattım emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Kendi evimi yaparım diyene 300 bin TL destek müjdesi! Üstelik geri ödemesiz!

Prefabrik evlere olan talep her geçen gün giderek daha da artarken, devlet tarafından verilen 300 bin Türk Lirası destekle, 269 bin liraya 3+1 müstakil ev sahibi olmak mümkün. 

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Kaçak emlakçılar tarih oluyor! Yetki belgesi olmayan ilan veremeyecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ticaret Bakanlığı'nın yetki belgesi olmadan faaliyet gösterilemeyeceğini açıklaması üzerine kaçak emlakçıların artık tarihe karışacağını söyledi. 

ATEM Başkanı Akçam: İlan portalları emlak danışmanlarını mağdur ediyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, İlan portallarının emlak danışmanlarını mağdur ettiğini belirterek, tüm Türkiye’de ilan portallarına tepki gösterileceğini açıkladı.

Ekonomist Mert Başaran, 'evimi satayım, faize koyayım' diyenleri uyardı: Evler çökecek satın diyenlere kanmayın! 

Ekonomist Mert Başaran, ev alacaklara "Evler çökecek satın diyenlere kanmayın" uyarısında bulundu ve "Ben evimi satayım 7 Ay faize koyayım sonra gider ayni evi yerine koyarım teoride çok mantıklı ama gerçek hayatta çok zor" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tapu işlemleri vatandaşı çilenden çıkardı! ATEM Başkanı'ndan tapu dairelerindeki uzun işlemlere çözüm çağırısı!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin alım satım işlemleri ilgili tapu müdürlüklerinde yapılıyorken tapu dairelerinde işlemlerin uzun sürmesinden vatandaşlar şikayetçi.  Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam çözüm çağrısında bulundu.

ATEM Başkanı'ndan konut krizi için net açıklama: Sorunlarımızı çözecek yer TBMM!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut krizinin aşılmasına yönelik; “TBMM çatısı altında konutla ilgili olan sorunların da görüşülmesini teklif ediyoruz” dedi.

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Konut sektörünü ayaklandırmak için yeni çözüm yolu aranıyor! Servet vergisi alınabilir!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam son günlerde sıkça konuşulan servet vergisinin çıkarılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akçam, servet vergisinin çıkarılması gerektiğine değinerek, ekonomide yaşanan sorunların bu vergiyle giderilebileceğini belirtti. 

ATEM Başkanı Akçam: Mülklerin gerçek değerini değerleme şirketleri yapmalı

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı uyarılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ATEM Başkanı Akçam resmen açıkladı! Emlak ilanlarının yarısı yetkisiz!

Emlak ilan portallarına emlak ilanı verenlerin birçoğunun yetki belgesi olmadığına dikkat çeken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu hususu sektörde yer alan büyük ilan portallarından biriyle yapılan görüşmede ilettiklerini belirtti.

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, Emlak Danışmanlığının yasalaşması için TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam 135 bin emlak danışmanının dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını beklediğini belirtti.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

evimi sattım emlak vergi ödeyecek miyim Haberi

evimi sattım emlak vergi ödeyecek miyim

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu birtakım vergiler bulunuyor. Bu vergiler için ödenecek tutarlar taşınmazın değerine, vergi oranlarına göre hesaplanıyor. Konut ve işyerleri için ödenen vergiler arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi bulunuyor. Bu taşınmazlardan gelir elde edilmesi halinde ise gelir vergisi mükellefi olunuyor.

Sahip olduğu evini elden çıkaranlar, hangi vergiyi ödeyip hangi vergiyi ödemeyeceği konusunda tereddüte düşebiliyor. 

Ev alım satım işlemi ile taraflar bazı vergilerin mükellefiyetlerini de üstlenmiş oluyor. Evini satanlar ödeyecekleri vergileri merak ediyor. Peki, siz de "Evimi sattım emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

EVİMİ SATTIM EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEK MİYİM?

Emlak vergisi mükellefi taşınmazın sahibi oluyor. Evini satanlar, o ev için artık emlak vergisi mükellefi olmuyor. Ancak satışın yapıldığı yıla ait vergi eski malikta oluyor. Dolayısı ile...