02 / 05 / 2024

evimi sattım emlak vergi ödeyecek miyim

evimi sattım emlak vergi ödeyecek miyim

Ev alım satım işlemi taraflara bazı vergi mükellefiyetlerini de yükleyebiliyor. Ev satışında bulunanlar ödeyecekleri vergileri merak ediyor. Peki, siz de "Evimi sattım emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

ATEM Başkanı Akçam: Mülklerin gerçek değerini değerleme şirketleri yapmalı

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı uyarılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ATEM Başkanı Akçam resmen açıkladı! Emlak ilanlarının yarısı yetkisiz!

Emlak ilan portallarına emlak ilanı verenlerin birçoğunun yetki belgesi olmadığına dikkat çeken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, bu hususu sektörde yer alan büyük ilan portallarından biriyle yapılan görüşmede ilettiklerini belirtti.

135 bin emlak danışmanı dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını bekliyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkan Hakan Akçam, Emlak Danışmanlığının yasalaşması için TBMM’ye sunulan kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akçam 135 bin emlak danışmanının dört gözle mesleklerinin yasalaşmasını beklediğini belirtti.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, emlak dünyasını düzenlediği çalıştayda bir araya getirecek. 2 gün sürecek çalıştayda emlak dünyasının sorunları, Türkiye’de ve dünya da artan konut krizi, çözüm yolları konuşulacak.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Konut sorununu çözmek için İstanbul’da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasını Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi.

Im Emlak Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Im Emlak Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Marıana Shtukovetska tarafından kuruldu.

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman kenti konusunda son derece büyük önem arz eden imar, yeni yol ve bazı yatırımların gecikmemesi konusunda arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi. Değirmenci, “İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin” dedi.

evimi sattım emlak vergi ödeyecek miyim Haberi

evimi sattım emlak vergi ödeyecek miyim

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu birtakım vergiler bulunuyor. Bu vergiler için ödenecek tutarlar taşınmazın değerine, vergi oranlarına göre hesaplanıyor. Konut ve işyerleri için ödenen vergiler arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi bulunuyor. Bu taşınmazlardan gelir elde edilmesi halinde ise gelir vergisi mükellefi olunuyor.

Sahip olduğu evini elden çıkaranlar, hangi vergiyi ödeyip hangi vergiyi ödemeyeceği konusunda tereddüte düşebiliyor. 

Ev alım satım işlemi ile taraflar bazı vergilerin mükellefiyetlerini de üstlenmiş oluyor. Evini satanlar ödeyecekleri vergileri merak ediyor. Peki, siz de "Evimi sattım emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

EVİMİ SATTIM EMLAK VERGİSİ ÖDEYECEK MİYİM?

Emlak vergisi mükellefi taşınmazın sahibi oluyor. Evini satanlar, o ev için artık emlak vergisi mükellefi olmuyor. Ancak satışın yapıldığı yıla ait vergi eski malikta oluyor. Dolayısı ile...