06 / 05 / 2024

evin metrekaresini hesaplama

evin metrekaresini hesaplama

Konut alanlar ile konut satanlar arasında yaşanan en büyük sıkıntılardan biri "metrekare" sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sorun yaşamamak adına alıcılar evin metrekaresini kendi hesaplayabiliyor. Peki, metrekare nasıl hesaplanır 2017?

2021 Ocak'ta 1.000 TL olan evin kirası şimdi 8 bin 300 TL olacaktı! Yüzde 25 zam sınırı bir fiyasko oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam tartışmaları gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili bir hesaplama yapıldı ve yüzde 25 zam sınırı olmasaydı 1.000 TL'lik evin kirası, BETAM oranı ile artırılsaydı 8.300 TL olacaktı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

100 metrekarelik bir evin maliyet hesabı nasıl yapılır? İşte 2022 maliyet tablosu!

Son zamanlarda müstakil evlere duyulan merak iyice arttı. Kendi evini yaptırmak isteyenler genel olarak 100 metrekarelik müstakil bir evin maliyetinin ne kadar olduğunu araştırıyorlar. İşte hesaplama örneği...

2020 inşaat metrekare maliyetleri!

2020'de uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. İşte 2020 inşaat metrekare maliyetleri ve 100 metrekarelik bir evin maliyet hesaplama örneği...

Metrekare nasıl hesaplanır 2017?

Konut alanlar ile konut satanlar arasında yaşanan en büyük sıkıntılardan biri "metrekare" sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sorun yaşamamak adına alıcılar evin metrekaresini kendi hesaplayabiliyor. Peki, metrekare nasıl hesaplanır 2017?

Bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Ev ve işyeri ile arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için 2015 yılı ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona erecek. Peki, bir evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? Hesaplama neye göre yapılır?

Evin net alanı hesaplaması!

Net metrekare de iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dış net metrekare konutun dış duvarları dahil toplam metrekaresini kapsıyor. Peki, evin net alanı hesaplaması!

Evin bahçesine havuz nasıl yapılır?

İstanbul İmar Yönetmeliğine göre derinliği 1.00 metreyi geçmeyen süs havuzları hariç, diğer yüzme havuzları için ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, evin bahçesine havuz nasıl yapılır?

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

Ev maliyetleri hesaplama 2015!

İnşaat metrekare maliyet birim fiyatları, her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden tespit edilerek, bütçe yılından önce açıklandı. İşte ev maliyetleri hesaplama 2015 örneği..

Tapuda işyeri olarak kayıtlı evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemelerinde meskenler için sıfır oranlı vergi avantajı bulunuyor. Peki, mesken olarak kullanılan işyerine vergi ödemesi nasıl yapılır? Tapuda işyeri olarak kayıtlı evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır?

Yapıların inşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden tespit ediliyor. Peki bir evin maliyet ne kadar? Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır?

Kiracısı olan evin satılması!

Bir mesken kiraladığınızı ancak, ev sahibinizin evi siz içindeyken bir başkasına sattığını farz edelim. Peki kanunen kiracısı olan evin satılmasında herhangi bir kısıtlama bulunuyor mu? Kiracısı olan ev satılır mı?

evin metrekaresini hesaplama Haberi

evin metrekaresini hesaplama

Maket üzerinden yapılan konut alım satımları başta olmak üzere yapılan çoğu ev satışında alıcılar net-brüt metrekare muamması yaşıyor.


Kimi zaman söylenen rakamlar ile evin genişliği birbirini tutmayabiliyor. Bu nedenle inşaatı tamamlanmış olan bir daireden ev satın alınacaksa, ölçümlemenin net-brüt şeklinde ayrı ayrı yapılması faydalı olacaktır.


Peki, metrekare nasıl hesaplanır? Net-brüt metrekare hesabı nasıl yapılır?


Dairenin net metrekaresini bulmak için ise kullanılmayan alanların metrekaresi, söylenen brüt hesaptan düşülebiliyor. Elinide brüt metrekare bilgisi de yok ise, veya yeniden hesaplamak istiyorsanız  Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yer alan bağımsız bölümün net alanı ve brüt alanı şu şekilde tarifini uygulayabilirsiniz.


Bağımsız bölüm net alanı tarifi

Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alandır. Bu alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar,...