20 / 05 / 2024

evin yarı hissesinin satışı

evin yarı hissesinin satışı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünki yazısında Yarı yarıya hissedar olunan evin hissesinin satılması konusuyla ilgili okuyucusunun sorduğu soruya yanıt verdi. Heper, bu işin çok kolay olmayacağını söyledi...

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatlarının 2015 yılından bu yana kademeli şekilde yükseldiği, 9 yıllık artışın yüzde 134 olduğu belirtildi. Megakent İstanbul'daki bir evin fiyatı, Paris ve Londra'yla yarışıyor. İşte konut sektöründeki son durum...

Evin yarı parası cebinizde olsa bile, artık kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu! 

Mobil Uygulama Geliştiricisi Mahmut Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ve mortgage ile ilgili bir paylaşımda bulunarak, "Kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Annenin üzerine olan evde çocukların hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annemle eşime bankadan kredi kullanarak ortak ev aldım. Kredi bana çıkmadı ama ben ödeyeceğim. Kredi vadesi 10 yıl. 2 tane kız kardeşim var. Annemin vefat durumunda sorun çıkarsa evin yarısı için noterden satış için kağıt alsam olur mu? Ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Mirastaki saklı pay hakkı için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annem, babamla ortak olan evin yarısını bana bağış yaptı. Babam 8 ay önce vefat etti. 6 ablam var onlar da dava açıp bozacaklarmış. Avukat ‘bozarız’ demiş. Bu nasıl bozulur?' sorusunu yanıtladı

Samsun'da toprak kayması nedeniyle evin bahçesinde yarıklar oluştu!

Samsun'un İlkadım ilçesinde toprak kaymasının yaşandığı sokak trafiğe kapatıldı, bir evin çevresi ve bahçesinde de yarıklar meydana geldi.

Fulya Kalkavan, Metin Şentürk'ten evin yarısını istedi!

Ünlü sanatçı Metin Şentürk’ten 4 yıl önce boşanan Fulya Kalkavan, açtığı mal paylaşımı davasını kazandı. Şentürk’ün eski eşine 4 milyon 337 bin TL ödemesine karar verilirken, Sarıyer Reşitpaşa’da bulunan 4 katlı lüks malikanenin yarısının sahibi Fulya Kalkavan oldu.

Siirt'te çöken evin yarım kalan inşaatını devlet tamamlıyor!

Siirt'in Şirvan ilçesi'nin Soğanlı köyünde iki katlı kerpiç evin çökmesi sonucu 3 ferdini kaybeden, 4'ü çocuk 5 ferdi ise yaralanan Coşkun ailesi yeni evlerine kavuşmak için gün sayıyor.

Okmeydanı’nda 200 evin tapusu yarın teslim edilecek!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözerek, mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Yarın 200 hak sahibi daha tapu sevinci yaşayacak.

1946 yılında Ortaköy'de 55 metrekare arsa 304 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Ortaköy'de 55 metrekare arsa sadece on altın parasına, 304 liraya satılacakmış. Galata'da ise dükkanı olan bir evin yarı hissesi 5 bin 88 liraya satılacakmış.

1944 yılında Beyoğlu'nda 68 metrekare arsa 285 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında Üsküdar Kuzguncuk'ta bir evin yarı hissesi 480 liraya satılacakmış. Beyoğlu'nda 68 metrekare arsa ise 8 altın parasına, 285 liraya satılacakmış.

1941 yılında Balat'ta bir ev sekiz yıl taksitle bin 800 liraya satılacakmış!

1941 yılında Emniyet Sandığı tarafından verilen ilanda Üsküdar'da bir ev 400 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Beyoğlu'nda bir evin yarı hissesi 2 bin 250 liraya satılacakmış.

1936 yılında Ortaköy'de 226 metrekare arsanın yarı hissesi 62 liraya satılıkmış!

1936 yılında Beyoğlu Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilanda, Beyoğlu Sakız Ağacı Sokak'ta bir evin yarı hissesi bin 883 liraya satılıkmış. Yeniköy Köybaşı Caddesi'nde bir arsanın yarı hissesi 102 liraya satılıkmış.

1935 yılında Tarlabaşı Kemer Hatun Mahallesi'nde üç katlı, altı odalı kagir ev 1.800 liraya satılıkmış!

1935 yılındaTarlabaşı'nda Kamer Hatun Mahallesi'nde üç katlı altı odalı kagir bir ev bin 800 liraya satılacamış. Yine aynı ilanda Beyoğlu Hüseyinağa Mahallesi'nde yedi odalı büyük bir evin yarı payı bin 313 liraya satılıkmış.

evin yarı hissesinin satışı Haberi

evin yarı hissesinin satışı

Çok kolay olmayacak Kardeşimle yarı yarıya hissedarı olduğumuz bir dairemiz ar. Ben hissemi satmak istiyorum ama kardeşimin ön alım hakkı olduğunu öğrendim. Kardeşimle diyaloğumuz yok. Ben hissemi nasıl satabilirim, kardeşimin alması için teklif iletsem biliyorum ki maddi imkanı yok. Evde de kiracı var, durumum nedir? • S.K.

Hisseli gayrimenkullerde hissedarlardan biri hissesini satmak isterse diğer hissedarların öncelikli alım hakkı doğar. Bu durum paylı mülkiyette (müşterek mülkiyette) söz konusu. Elbirliği mülkiyetinde (iştirak halinde mülkiyet) böyle bir problem çıkmaz zira bu tür ortaklıkta paydaşın payını satması dahi söz konusu değil. 


Onun için sizde bu problem var. Ancak hisse sahibinin hissesini satışa çıkarması halinde müşteri bulma güçlüğü var. Zira başkası ile ortak olmak pek istenilmiyor. Bir de diğer ortağın öncelikle alım hakkı olduğu bilen...