19 / 05 / 2024

evlerde cam korkuluk güvenli mi

evlerde cam korkuluk güvenli mi

Cem Oğuz, bazı müteahhitlerin, yeni yapılan apartmanların balkonunda kullanılan cam korkulukları daha ucuza mal etmek için yüke dayanaklı ve kırıldığında dağılmama özelliği olan camlardan kullanmadığını söyledi.

Koronavirüs cam balkon talebini artırdı!

Koronavirüs nedeniyle evlerde vakit geçirenler balkon keyfi için online çözümler araştırıyor. Armut verilerine göre balkon keyfi yapmak isteyenlerin tercihi cam balkonlardan yana...

Ev sahipleri dikkat! Cam balkon devri bitti!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat işlemlerine başlandı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşudan onay alınması gerekiyor.

Cam balkonda komşunun rızası şart!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat telaşı başladı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşularınızdan rıza almanız gerekiyor.

Kocaeli Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerinde cam korkuluk ihalesi!

Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerinde cam korkuluk yapılması için ihale yapıldı. İhaleye Uğur-Tem İnşaat tek başına katıldı

Göknil Ay: Vetra Cam kısa sürede marka haline geldi!

İzmir'de cam sektörüne 10 milyon lira yatırım yaparak 300 kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen Göknil Ay, "Bayi ağımız her geçen gün genişliyor. Vetra Cam kısa sürede marka haline geldi" dedi...

İshak Paşa Sarayı'na cam tavan yapıldı!

Türkiye’nin önemli tarihi eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nın üstünün şeffaf bir çatı ile kaplanması, ziyaretçileri şaşırtıyor. İçine ışık girmesi mekanın daha kullanılabilir olması için çatı değiştirildi ve cam yapıldı.

Cam balkonlar neden tercih ediliyor?

KIŞ mevsiminin gelmesiyle beraber cam balkonlara ilgi artıyor, inşaat sektöründe de cam balkonlar artık çok kullanılır hale geldi. Tüketici hem kışın balkon keyfi yapmak için hem de binanın ısı yalıtımına katkıda bulunduğu için cam balkon tercih ediyor..

Çevre şöleni kapsamında renklenen cam kumbaralar Ataşehir caddelerinde!

Çevre Şöleni kapsamında renklenen cam kumbaralar Ataşehir caddelerinde. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bu projede emeği geçen bütün okullara, öğrencilere, öğretmenlere ve Adadolu Cam yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Londra'nın simgesi Tower Bridge'e cam zemin!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından 120 yıllık Tower Bridge'in 42 metre yükseklikte bulunan seyir kulesi yenilerek, zemininin bir kısmı camla kaplandı. Cam zemin büyük ilgi görüyor...

Trakya Cam’ın Enerji Avcıları ödüllerini aldı!

Türkiye’nin lider düzcam üreticisi olan Trakya Cam, enerji tasarrufu konusunda toplumdaki duyarlılığı artırmak amacıyla kurduğu ‘Isıcam Tasarruf Akademisi’ kapsamında çeşitli kentlerde ‘Enerji Avcıları’ etkinlikleri düzenliyor...

Trakya Cam'ın Romanya'daki fabrikası açıldı!

Trakya Cam Sanayii AŞ 'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda ( KAP ) yayınlanan açıklamada, Romanya´daki bağlı ortaklığı Glass Corp ´un otomotiv camları fabrikasının açılışının gerçekleştiğini bildirdi

Evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer madde 44 gereğince, belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için meskenler adına da çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Göknil Ay: Cam balkon sektörünün bir derneği olacak!

İzmir 'de cam sektörüne 10 milyonluk yatırım yaparak adından " Cam Kraliçesi " olarak söz ettiren 24 yaşındaki Göknil Ay, dernek çalışmaları için kolları sıvadı.

evlerde cam korkuluk güvenli mi Haberi

evlerde cam korkuluk güvenli mi


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, bazı müteahhitlerin, yeni yapılan apartmanların balkonunda kullanılan cam korkulukları daha ucuza mal etmek için yüke dayanaklı ve kırıldığında dağılmama özelliği olan camlardan kullanmadığını söyledi. 


Binalarda görselliğin önem kazanmasıyla mimari yapılarda gelişme olduğunu anlatan Oğuz, geçmişte balkonlarda kullanılan demir korkulukların yerine cam korkulukların aldığını ancak bu korkuluklarda yüke ve darbeye dayanıklı, kırıldığında dağılmayan temperli lamine cam kullanılması gerektiğini dile getirdi. Oğuz, bazı müteahhitlerin daha düşük maliyetli cam yapıları kullanarak, can güvenliğini tehlikeye attığını kaydetti. 


Kontrolsüz müteahhitler İMO Şube Başkanı Oğuz, "Antalya'da inşaat sektöründe hizmet veren müteahhitler kontrolsüz durumda. Başıboşluktan dolayı her önüne gelen müteahhit oluyor. Yapı denetim sistemi var ancak bu sistemde de binalardaki ince işçiliklerde yeterli denetim sağlanmıyor" diye konuştu. 


Temperli lamine camın...