02 / 05 / 2024

evlerin balkonları nasıl olmalı

evlerin balkonları nasıl olmalı

Aldığı evin Fransız balkonlarının camlarında kusur bulunduğu iddiasıyla İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Fevziye Yıldız, bilirkişi incelemelerinin ardından haklı bulundu. Balkon için gerekli olan 3 bin 186 liranın geri ödenmesine karar verildi.

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı henüz belirlenmeden önce kiralık evlerin fiyatının artacağı endişesi yayılmıştı. Peki asgari ücret zammı kiralık ev piyasasına nasıl yansıdı?

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Prefabrik yapının fiyatı nasıl belirlenir?

Prefabrik yapılar, normal betonarme yapılardan farklıdır. Prefabrik evlerin fiyatı da betonarme yapılara göre farklılık göstermektedir. Peki Prefabrik yapının fiyatı nasıl belirlenir? İşte detaylar!

Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? Prefabrik evlere bakım gerekir mi?

Prefabrik ev alacak ya da sıfırdan yaptırmayı düşünenler, bakım konusuna da dikkat ediyor. Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? İşte yanıtı!

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

Balkon nasıl genişletilir?

İkamet ettiği meskende daha büyük balkon olmasını isteyen malikler, yaz aylarının yaklaşması ile balkonlarını genişletmek isteyebiliyor. Peki, bir meskende balkon nasıl genişletilir? Hangi izinler gerekir?

İpotekli evlerin satışı nasıl olur?

Bankalar alınan konut kredilerinin karşılığında eve ipotek koyuyorlar.Peki ipotekli evlerin satışı yapılabilir mi?Bankadan ipotekli evlerin satış işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?İşte ipotekli ev satış işlemleri..

Lojman tahsis talebi nasıl yapılır?

Bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutlar, lojman evleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu evlerin tahsis süreci, kanun ve yönetmeliklerle açıklanıyor. Peki, lojman tahsis talebi nasıl yapılır?

Ön ödemeli evlerin satışı nasıl yapılır?

Konut satış yöntemlerinden birisi olan ön ödemeli ev satışlarında, tüketiciler proje sahibi ile sözleşme imzalıyor ve henüz inşaatı tamamlanmamış projelerden ev sahibi oluyor. Peki, ön ödemeli evlerin satışı nasıl yapılır?

İcradan ev nasıl satılır?

Türkiye’de icralık olan evlerin çoğu ödenmemiş borçları yüzünden satışa çıkarılıyor. İcradan satışa çıkarılan evler piyasa değerinin yüzde 40 oranın aşağısında satılıyor. Peki icradan ev nasıl satılır?...

Sonbaharda evlerin dekorasyonu nasıl olmalı?

Cosmopolitan dergisi, sonabaharda evinizin dekorasyonunu nasıl değiştirebileceğiniz hakkında ipuçları verdi. Boya-badana işlerinden, koltuk seçimlerine, duvar kağıtlarından mutfak banyo tadilatlarına kadar geniş yelpazede dekorasyon önerileri sunuluyor.

Tapuda trampa nasıl yapılır?

Tapuda trampa nasıl yapılır?: Tapuda trampa işlemi yalnızca tapu dairelerinden yapılıyor. Trampa işlemi evinizi satmak istediğinizde peşin para müşteri bulamadığınız zaman evi olan bir başkasıyla karşılıklı evlerin değiştirilmesi şeklinde oluyor...

evlerin balkonları nasıl olmalı Haberi

evlerin balkonları nasıl olmalı

Aldığı evin Fransız balkonlarının camlarında kusur bulunduğu iddiasıyla İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Fevziye Yıldız (35), bilirkişi incelemelerinin ardından haklı bulundu. Balkonun yenisinin yapılması için gerekli olan 3 bin 186 liranın kendisine ödenmesine karar verildi.


Fevziye Yıldız, bir süre önce yeni yapılmış bir konut satın aldığını ve Fransız balkonunun camlarında sorun olduğunu fark ettiğini söyledi. Balkon camlarından rüzgar girmesi nedeniyle evin ısınmasında sorunlar yaşadığını diye getiren Yıldız, şöyle konuştu:"Evdeki durum bizi giderek daha fazla rahatsız etmeye başlayınca Bursa Tüketiciler Derneğine giderek durumu anlattım.


Daha sonra satıcıya ihtarname çektik fakat olumsuz cevap aldık. Bunun üzerine İl Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduk. Heyet, Fransız balkonla ilgili bilirkişi tayin etti. Bilirkişinin yaptığı incelemelerin ardından hazırladığı rapora göre, hakem heyeti beni haklı buldu. Raporda yenisinin yapılması...