15 / 05 / 2024

evlilik birliğinde yasal mal rejimi

evlilik birliğinde yasal mal rejimi

Türk Medeni Kanun gereğince eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi, uygulanması asıldır. Peki, evlilikte yasal mal rejimi nedir? Edinilmiş mallara katılma rejimi esasları nelerdir?

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı: Evlilik desteği 15 bin TL oldu! Başvuru şartları neler?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni evlenecek çiftlere müjdeli haberi verdi. 7 bin TL olan evlilik desteği 15 bin TL'ye yükseltildi. Peki evlilik desteğinde başvuru şartları neler? 

İBB’den evlilik desteği! İBB evlilik desteği başvurusu nasıl yapılır? İBB evlilik desteği başvurusu şartları nelerdir?

İBB evlilik desteğinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni evlenecek vatandaşlara faizsiz olarak kredi verileceğini açıklamasının ardından İBB de atağa geçti. İşte detaylar!

Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanıp altı yaşındaki çocuğumuzu kendisine bırakmaya dahi razı oldum. Ancak kendisi boşanmaya yanaşmıyor, nedeni tahminim evlilik birliği içinde satın aldığımız daire. Eşimin bu koşullarda boşanma halinde mal paylaşımında hakkı var mı?' sorusunu cevapladı.

Aile konutunda yaşamamak boşanma nedeni!

Evlilik birliği içinde aslolan çiftlerin aile konutu içinde yaşamaları gerekiyor. Eşin ayrı ev sağlamaması, rızanız olmaksızın sizi ailesiyle birlikte oturmaya zorlaması, boşanma nedeni oluyor.

Kamu özel sektör iş birliğinde 242 proje hayata geçirildi!

Kamu özel sektör iş birliği kapsamında bugüne kadar toplam yatırım tutarı 63,8 milyar dolar olan 242 proje hayata geçirildi. Bu projelerin toplam sözleşme değeri yaklaşık 140 milyar doları buldu.

Ekonomik iş birliğinde müteahhitlik sektörü önemli!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk ve Birleşik Krallık müteahhitlik firmalarının üçüncü ülkelerde başarılı ortak projeler gerçekleştirmesinin, iki ülke arasında diğer konulardaki iş birliğini daha da geliştiren önemli bir katalizör olacağını bildirdi. 

FERKO, ACAF iş birliğinde sergiye hazırlanıyor!

Ferko, Çin ve Avustralya’nın etkileyici sanat eserlerini ACAF iş birliğinde İstanbullu sanatseverler ile buluşturmaya hazırlanıyor

Esenler'e TOKİ işbirliğinde 1.300 yeni konut geliyor!

Esenler'de kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Esenler'e TOKİ işbirliğinde 1.300 yeni konut inşa edilecek.

Ağaoğlu ve ERA işbirliğinde ilk satış yapıldı!

ERA Türkiye, geçen ay Türkiye’nin yaşam mimarı Ağaoğlu ile önemli bir işbirliğine imza attı. Ağaoğlu ve ERA Türkiye işbirliği sonrası, Ağaoğlu projelerinin ERA Türkiye üzerinden gerçekleşen ilk satışı yapıldı.

Aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Malik olmayan eş tapuya şerh edebiliyor. Peki, aile konutu nasıl şerh edilir?

Aile konutundaki şerhin kaldırılması!

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, aile konutunda şerh nasıl kaldırılır? İşte, aile konutundaki şerhin kaldırılması!

Aile konutu şerhi için ne gerekir?

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları mesken olarak ifade ediliyor. Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Peki, aile konutu şerhi için ne gerekir?

ERC Yapı'dan Denizbank işbirliğinde dönüşüm ofisi!

ERC Yapı, İstanbul Bahçelievler'de Denizbank işbirliğinde kentsel dönüşüm ofisi kurdu. ERC YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, insanların dönüşüme olan inancını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

evlilik birliğinde yasal mal rejimi Haberi

evlilik birliğinde yasal mal rejimi

Evlilikte yasal mal rejimi nedir?

Evlilikte yasal mal rejimi; edinilmiş mallara katılma rejimi olup; Medeni Kanun gereğince eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi, uygulanması asıldır.


Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.


Edinilmiş mallara katılma..

Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsar.


Edinilmiş mallar

MADDE 219.- Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir.


Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş malların yerine geçen değerler.


Kişisel mallar

-Kanuna göre

Aşağıda sayılanlar, kanun gereğince kişisel maldır:

1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına...