18 / 05 / 2024

evlilik sözleşmesinde gayrimenkul değerleme

evlilik sözleşmesinde gayrimenkul değerleme

Kate Holmes ve Tom Cruise çiftinde yeniden gündeme gelen evlilik sözleşmeleri, Türkiye’de de giderek yayınlaşmaya başladı. Evlenmeden önce çiftler gayrimenkullerini gerçek değerlerini belgelendirmek için gayrimenkul değerleme şirketlerinin kapılarını çalı

Evlilik sözleşmesi yapmak isteyenlere yeni dönem gelişmesi! Sözleşme detay ve şartları! 

Son dönemlerde evlilik sözleşmeleri alanında yaşanan yenilikler, bu alandaki düşünceleri ve uygulamaları değiştirecek gibi görünüyor. Evlilik sözleşmelerine gelen değişiklikleri özellikle de çiftleri ilgilendiren bir konu olarak gündemde yer aldı.

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

8 soruda gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için ''Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde eksik iş ve ayıplı itfa kavramları ile alıcının ayıplı ifa kapsamında talepleri ve Yargıtay kararlarını'' kaleme aldı. İşte o yazı...

TSKB GYO esas sözleşmesinin sermaye maddesi değişiyor!

TSKB GYO bedelli sermaye artırımı kapsamında şirket ödenmiş sermayesinin 300 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşmesinde değişiklik yapıldı ve bu değişiklik SPK'ya sunuldu...

Dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Akiş GYO kira sözleşmesinde Türk Lirası'na geçti!

Akiş Gayrimenkul Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik!

Hükümet tarafından kira sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. İşte kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik..

Kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Kira sözleşmesi genellikle 1 yıllık olarak yapılıyor. Ancak kimi zaman bazı sözleşmelerde süre belirtilmemiş oluyor. Peki, kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Evlilik sözleşmesi değil mal rejimi sözleşmesi yapılabilir!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, Türk hukukunda 'Evlilik Sözleşmesi' şeklinde hukuki bir düzenleme olmadığını ve bunların hükümsüz olduğunu açıkladı..

evlilik sözleşmesinde gayrimenkul değerleme Haberi

evlilik sözleşmesinde gayrimenkul değerleme




Kate Holmes ve Tom Cruise çiftinin boşanması ve sonrasında yaşanan gelişmeler çiftler arasında imzalanan evlilik sözleşmesini yine gündeme taşıdı.  


Yurt dışında oldukça yaygın olan, Türkiye’de ise yeni yeni bilinmeye başlayan Evlilik Sözleşmesi, Medeni Kanunu’nda mal rejimi olarak da yasalaştı.


İstanbul Gayrimenkul Değerleme Şirketi (İGD) Yönetici Ortağı Celal Erdoğdu, evlenmeden önce yapılan evlilik sözleşmesinin özellikle genç çiftler tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini belirterek, 

şu açıklamalarda bulundu:


Evlenmeden önce yapılan evlilik sözleşmeleri Türkiye’de genç çiftler arasında yaygınlaştı. Ama bu konuda asıl önemli olan evlilik sözleşmesi yapmak değil. Evlenmeden önce edinilen mal varlıklarının değerinde hesaplanıp, sözleşmede gerçek değerleriyle belirtilmesi gerekiyor.


Mağduriyetlerin önüne geçiliyor


Evlilik Sözleşmesi öncesi yapılan gayrimenkul değerleme işlerinin de geçmiş yıllara oranla daha fazla olduğunu vurgulayan Erdoğdu, son olarak şunlar söyledi:


Evlilik sözleşmesi öncesi yapılan...