19 / 05 / 2024

Evliyken ortak edindiğimiz mallar

Evliyken ortak edindiğimiz mallar

Evli eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması kanunen asıl olan rejim olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu rejimde evliyken alınan mallar boşanınca ne olur?

Serenay Sarıkaya Ortaköy'den aldığı lüks daire için kesenin ağzını açtı! 

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz aylarda Marmaris'ten aldığı yazlık evin ardından şimdi de Ortaköy'de lüks bir siteden ev aldı. 

Akfen Gayrimenkul, Gar AVM projesine ortak oldu!

Akfen Gayrimenkul, geçtiğimiz yıl tartışma konusu olan Kadıköy’deki Gar AVM projesini yapan Fıratcan İnşaat’a ortak oldu. 193 milyon liralık projeyi hayata geçirecek olan Fıratcan İnşaat’ın yüzde 51’i için Akfen, 59 milyon lira ödeme yaptı.

3. Havalimanı'nda yeni ortak çok zor!

Limak'ın Başkanı Nihat Özdemir, inşaatı devam eden 3'üncü Havalimanı'na ortak almayla ilgili işlettiğimiz havalimanlarına teklifleri düşünürüz ama 3'üncü havalimanı için kolay değil" dedi.

Gökhan Taş: Türkiye’de 4 yılda 130 ofise ulaştık!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'nda yaptığı konuşmada “Türkiye’de 4 yılda 130 ofis ve 1.500 gayrimenkul profesörüne ulaştık. 1906’dan bu yana edindiğimiz 111 yıllık tecrübeyi ofislerimizi aktarıyoruz” dedi.

Mersin'e bisiklet yolu geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, “ Mersin'in değerini artırmak için edindiğimiz vizyon dahilinde hazırladığımız Ulaşım Master Planımızda şehrimizin altyapısını planlarken, kentin ulaşımında bisiklet yollarının ve yayalaştırma düzenlemelerinin önemini vurguladık.'' dedi.

Esatpaşa İmar İskan Blokları'nda son durum ne?

Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgilere göre Ağırlıklı olarak 3 ila 5 katlı binalardan oluşan Esatpaşa İmar İskan Blokları'nda şu an bir kentsel dönüşüm söz konusu değil...

Marmara Üniversitesi Halkalı Kampüs inşaatı son durum!

Marmara Üniversitesi Halkalı Kampüsü açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını hareketlendirdi. Üniversitenin ne zaman açılacağı ise merak konusu. Edindiğimiz bilgiye göre üniversitenin inşaat çalışmaları henüz başlamadı, ne zaman başlayacağı da net değil...

One Ortaköy Residence havadan görüntülendi!

One Ortaköy projesi www.havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi

Republika Academic Aparts'a Dubai'den ortak geldi!

Serdar Bilgili'nin Ortaköy'de zengin öğrenciler için yaptığı Republika Academic Aparts'a Dubaili Abraaj Capital ortak oldu...

Ofton İnşaat Ortaköy projesine 2013 yılında başlayacak!

Ofton İnşaat 2013 yılı içinde yeni projelere imza atacak. Firma 2013'te Ortaköy'de butik konut projesini hayata geçirecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Tam Faktoring'e ortak oldu!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 2012 Mayıs ayında BDDK’dan faaliyet izni alarak işlemlerine başlayan Tam Faktoring’in sahibi Vektör Yatırım Holding’e %9,5 oranında ortak oldu...

One Ortaköy Rezidans'ta 850 bin dolara! Hemen teslim!

One Ortaköy'de fiyatlar 850 bin dolardan başlıyor, 1 milyon 250 bin dolara kadar yükseliyor, proje kapsamında yer alan konutlar hemen teslim ediliyor

One Ortaköy Konutları havadan görüntülendi!

Bilgili Holding tarafından hayata geçirilen One Ortaköy projesini www.havadanemlakvideo.com ekibi görüntüledi

Evliyken ortak edindiğimiz mallar Haberi

Evliyken ortak edindiğimiz mallar

Evliyken alınan mallar boşanınca ne olur?

Evli eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması kanunen aslolan rejim olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor.


Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabilir. Taraflar, istedikleri mal rejimini ancak kanunda yazılı sınırlar içinde seçebilir, kaldırabilir veya değiştirebilirler.


Peki, edinilmiş mal rejimi ya da bir başka mal rejimini kabul ettiğinizi düşünelim. Evliyken alınan mallar boşanınca ne olur?


Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir.


Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık...