30 / 04 / 2024

evsiz kalan aile yardım

evsiz kalan aile yardım

Ekonomik sıkıntı yaşayan ve merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde oturdukları evin aylık 200 lira kirasını ödeyemeyen aile, sokakta kaldı. 3 çocuklu aile, kaymakamlığın desteğiyle başka eve yerleştirildi.

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Aile Bakanlığı 300 bin TL ödeme yapacak! Kadınlar ellerindeki bulaşıkları bile bırakıp başvursun

Aile Bakanlığı tarafından dul kalan kadınlara yönelik 300 bin TL'lik ödeme yapılacak. Kadınların bu yardımdan kesinlikle faydalanması gerektiği ifade edildi.

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Afet konutlarının teslimleri bu yıl gerçekleştirilecek!

Afetlerin sebep olduğu yaraları sarmak için hızla çalışan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sel ve deprem nedeniyle evsiz kalan vatandaşları bu sene de konutlarına kavuşturacak.

İzmir deprem konutları bugün teslim ediliyor!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası evsiz kalan vatandaşlar yuvalarına kavuşuyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar dahilinde inşa edilen konutlar bugün teslim ediliyor. 

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evsiz kalan vatandaşlar kentsel dönüşüm çalışmaları sebebiyle tepkilerini dile getirdi. 

İzmir'de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle evsiz kalan vatandaşlar için inşa edilen 749 deprem konutu kısa süre içerisine hak sahiplerine teslim edilecek.

Fransa'da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

Fransa Paris'te sokakta kalan toplam 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu...

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm için dilekçe!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle evsiz kalan 100 depremzede  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçe yazdı.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi sonrasında evsiz kalan vatandaşlar verilen sözlerin yerine getirilmediğini dile getirerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 

Ukrayna'da Kırımlılar için geçici konut inşa edilecek!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, işgalden sonra evsiz kalan Kırımlı Türkler için geçici olarak 500 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Maltepe'de çürük binalar tahliye edildi! 

İstanbul Maltepe Belediyesi, ilçede yer alan bir sitede çürük binada yaşayan vatandaşlar için tahliye kararı aldı. Tahliye kararı sonrası evsiz kalan site sakinleri karara tepki gösterdi.

Evsiz ve kimsesizlere 55 milyon TL aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada bu ay evsiz ve kimsesizler için kullanılmak üzere, konaklama projesi ve aşevi hizmeti için 55 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

evsiz kalan aile yardım Haberi

evsiz kalan aile yardım


Kira ödeyemediği için sokakta kalan 3 çocuklu aile, kaymakamlığın desteğiyle başka eve yerleştirildi.


Yaklaşık 12 yıl önce evlenen ve Berna adında kızı dünyaya gelen Meryem Tunç (33), kocasıyla anlaşamadığı için evliliğini 6 yıl sonra noktalayıp, eşinden boşandı. Boşandıktan sonra, fırında çalışan Cengiz Can ile dini nikahla yaşamaya başlayan Tunç'un, Cesur ve Barış (4) isimli ikiz çocukları oldu. Ekonomik sıkıntı yaşayan ve merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde oturdukları evin aylık 200 lira kirasını ödeyemeyen aile, sokakta kaldı.


Ailenin bu durumundan haberdar olan Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerine talimat verdi. Görevliler, 3 çocuklu aileyi bir süre misafirhanede tuttuktan sonra yıllık kirası ödenen eve yerleştirdi.


Anne Meryem Tunç, AA muhabirine, evi boşaltmalarının ardından bir hafta sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını...