06 / 05 / 2024

Evsiz ve kimsesizlere aktarılan para

Evsiz ve kimsesizlere aktarılan para

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada bu ay evsiz ve kimsesizler için kullanılmak üzere, konaklama projesi ve aşevi hizmeti için 55 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

Tapusu olanlar dikkat! Bu ayrıntıyı gözden kaçıranlar evsiz, arsasız kalabilir!

Gayrimenkulü olan vatandaşlar için kritik bir uyarı geldi. Elinde arsası ve evi olanları ilgilendiren tapu detayı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu detayı atlayanlar evsiz ve arsasız kalabilir. İşte ayrıntılar...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan sert uyarı: Ev fiyatları uçar ve insanlar evsiz kalır

Sosyal medyayı oldukça aktif kullanan ve Twitter'da yazdıklarıyla sık sık gündeme gelen Özgür Demirtaş yeni bir paylaşımda bulundu. "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" diyen ünlü ekonomist, "ev fiyatları uçar ve insanlar bir süre sonra evsiz kalır" diye uyarıda bulundu. İşte detay

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

İngiltere ve Galler'de 688 evsiz yaşamını yitirdi!

2020'de İngiltere ve Galler'de toplam 688 evsiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 13'ü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Fransa'da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

Fransa Paris'te sokakta kalan toplam 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu...

ABD'de milyonlarca kiracı evsiz kalmaktan kurtuldu!

ABD'de ,6 milyon kiracı evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri kiralarını ödemeyen kiracılar 3 Ekim tarihine kadar evlerinden çıkartılamayacak.

Evsiz ve kimsesizlere 55 milyon TL aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada bu ay evsiz ve kimsesizler için kullanılmak üzere, konaklama projesi ve aşevi hizmeti için 55 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

3 milyon İstanbullu evsiz kalacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı ve Şehir Plancısı Dr. Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'un 48 bin 'çürük dişi' var diyen Kahraman, "Depremde yaklaşık 3 milyon İstanbullu evsiz kalacak" dedi.

100 milyondan fazla kişi evsiz yaşıyor!

İTÜ Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada, "Dünya nüfusunun yüzde 20'sinden fazlası, yaklaşık 1,8 milyar insan yeterli konuttan yoksun, 100 milyondan fazla insan evsiz yaşamaktadır" dedi.

Yunanistan'daki mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere ev ve kamplarda kalan mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya...

Evsiz ve kimsesizlere aktarılan para Haberi

Evsiz ve kimsesizlere aktarılan para

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu ay evsiz ve kimsesizler için kullanılmak üzere, konaklama projesi ve aşevi hizmeti için 55 milyon lira kaynak aktarıldığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Selçuk, yazılı açıklamasında, Evsizlere Konaklama Projesi'nin Kovid-19 salgına bağlı olarak uzatıldığını belirterek bu kapsamda Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) kaynak aktarımının sürdüğünü belirtti.

Projeden geçen yıl 2 bin 454, 2016'dan bugüne kadar ise toplam 4 bin 671 kişinin faydalandığını dile getiren Selçuk, şöyle konuştu:

"Proje ile evsiz ve kimsesizler, kışı geçirebilmeleri için kamu misafirhanesi, pansiyon, otel gibi mekanlarda konaklatılarak temizlik (banyo, tıraş, saç kesimi), sağlık, temel gıda, giyim gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Şubat ayında evsiz ve kimsesizlere kullanılmak üzere konaklama projesi ve aşevi hizmeti için...