03 / 05 / 2024

EXPO alanı nerede

EXPO alanı nerede

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2016 yılında Antalya' da gerçekleştirilecek Dünya Botanik EXPO' sunun yapılacağı alana 350 yaşında bir zeytin ağacı dikti

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Hatay EXPO alanı inşaatı Mart sonunda tamamlanacak!  

Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla gerçekleşecek alanda devam eden inşaat çalışmalarının Mart ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. 

En yakın afet toplanma alanı nerede?

İstanbul'da, geçtiğimiz gün gerçekleşen ve büyük paniğe neden olan 5,8 şiddetindeki deprem, toplanma alanlarını yeniden gündeme getirdi.

Antalya EXPO alanına otel mi yapılacak?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO alanının turizme katkı sağlayacak biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Çelik, 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya'da hizmetler tam gaz!

Faruk Çelik "EXPO alanımız 31 Ekim’den itibaren aynen bu altı ay boyunca, nasıl hizmet verdiyse Antalyalılara ve bütün ülke turizmine, aynı şekilde hizmet sunmaya devam edecek” dedi.

Acun Ilıcalı, Antalya EXPO alanına talip!

Türkiye; tarihinin ilk EXPO’sunu Antalya’da gerçekleştirdi. 30 Ekim’de sona erecek organizasyon sonrası dev fuar alanının özelleştirilmesi yönünde bir formül üzerinde çalışılıyor. 3 milyar dolara mal olan EXPO alanının özelleştirileceği, talibinin de Acun Ilıcalı olduğu konuşuluyor.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Bin 100 dönümlük EXPO alanına yapılan yatırım, eski parayla 2 katrilyon lira. Ayrıca raylı sistemden, Altınova Bulvarı’na kadar EXPO’yu destekleyen pek çok altyapı çalışması yapıldı. Tüm bunlarla bütçesi 10 milyar lira''dedi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Bakan Yıldırım, "Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Moritanya heyeti, EXPO 2016 Antalya alanını inceledi!

Moritanya, EXPO 2016 Antalya’ya katılmak için katılım sözleşmesi imzaladı.Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geçen Moritanya heyetine, proje ve yapım işleri direktörlüğü tarafından sunum yapıldı.

Antalya tramvay hattının maliyeti ne kadar?

Antalya'da EXPO alanı ile havalimanını şehir merkezine bağlayacak 18 kilometre uzunluğundaki tramvayın Türkiye'nin en pahalı raylı sistem projesi olduğu ortaya çıktı.

Antalya EXPO alanında çalışmalar ne durumda?

Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'ya şu ana kadar 34 ülkenin katılımı teyit ettiğini, 7 uluslararası kuruluşun da katılmasının beklendiğini bildirerek, çalışmaların büyük bölümünün aralık ayının sonunda tamamlanacağını ifade etti.

Muammer Türker, Expo 2016 Sergi Alanı'nı inceledi!

Antalya Valisi Muammer Türker, Expo 2016 Sergi Alanı'nda incelemelerde bulundu. Antalya Valisi Muammer Türker, Aksu'da yapımı devam eden Expo 2016 Antalya Sergi Alanı'nda incelemelerde bulundu.

M'Expo Center Maltepe Fuar Merkezi nereye yapılacak?

1 milyon metrekare alanda kurulacak olan Maltepe Fuar Merkezi, M'Expo Center inşaatı bu yıl sonunda başlayacak. Maltepe M'Expo Center'da neler olacak, fuar alanının nerede yapılması planlanıyor?

EXPO alanı nerede Haberi

EXPO alanı nerede

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Bu bir Türkiye projesi. Hepimiz Türkiye'yi 21. yüzyılda daha güzel, daha müreffeh, daha yeşil bir çevreye sahip olan, biyoçeşitliliğini daha iyi koruyan ve bunu bütün dünyanın tabiat ve kültür varlıklarına armağan olarak sunabilecek bir ülkenin hazırlıklarını yapıyoruz" dedi.


Bakan Eker, Antalya'daki EXPO alanında düzenlenen ağaç ve fidan dikim törenine katıldı. Tören alanında Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası'nın kemanla seslendirdiği parçaları dinleyen Eker, daha sonra yaptığı konuşmada, 160 yıllık dünya EXPO tarihinde Türkiye'nin ilk kez Antalya ile EXPO'ya evsahipliği yapma hakkı kazandığına dikkati çekti.


Antalya'daki hazırlıkların sürdüğünü belirten Eker, "Hep beraber  dünyanın biyoçeşitlilik açısından en zengin, en güzel ülkesi olan Türkiye'de gelecek nesiller için yeni bir dünyanın umudunu bunun projelerini hazırlıyoruz" dedi.


Bir yıldan fazla süredir...