29 / 04 / 2024

Moritanya heyeti, EXPO 2016 Antalya alanını inceledi!

Moritanya heyeti, EXPO 2016 Antalya alanını inceledi!

Moritanya, EXPO 2016 Antalya’ya katılmak için katılım sözleşmesi imzaladı.Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geçen Moritanya heyetine, proje ve yapım işleri direktörlüğü tarafından sunum yapıldı.



Moritanya, EXPO 2016 Antalya’ya katılmak için katılım sözleşmesi imzaladı.

Türkiye’nin ilk EXPO’suna katılma kararı alan Moritanya’nın ülke komiseri Oumarou Abidine Sidi ile Bah Ould Salec ile Antalya’ya geldi. Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geçen Moritanya heyetine, proje ve yapım işleri direktörlüğü tarafından sunum yapıldı. Heyet daha sonra bin 121 dönümlük alana geçip ülke bahçesini açacakları alanda incelemede bulundu.

Ülke komiseri ve aynı zamanda Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegesi olan Oumarou Abidine Sidi, EXPO 2016 Antalya’ya ‘Çölde yaşam’ temasıyla katılacakları, tarih, çölde yaşam, gıda, müzik ve dans gibi alt tema başlıklarının yer alacağını belirtti. Ayrıca çocuklar için ayak-kuklaları (marionette) animasyonlu geleneksel danslar sunulacağını belirten Sidi, “Dünya’da 8 EXPO’ya katıldık ve Antalya EXPO’sunun da çok başarılı geçeceğine inanıyoruz” dedi.

Moritanya’nın katılımından memnuniyet duyduklarını belirten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Mücahit Şengül, “İki ülkenin dostane ilişkileri daha da gelişecek” dedi. Şengül ve Sidi, katılım sözleşmesine birlikte imzaladı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Şengül, Moritanya ülke komiserine sembol çiçek şakayık takdim etti.


Hürriyet 


Geri Dön