06 / 05 / 2024

eylülde hangi sektörler kazanacak

eylülde hangi sektörler kazanacak

Pandemi süreci devam ederken birçok sektör zor günler yaşamaya devam ediyor. Peki, Eylül ayında hangi sektörler kazançlı çıkacak ve hangi sektörler kaybetmeye devam edecekler?

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı?

2024’e yükselişle başlayıp rekorlarla sürdüren Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı da artmaya devam ediyor. Peki borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı? İşte cevabı

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

En fazla ilan veren sektörler belli oldu!

2023 senesinde en fazla hangi sektörlerin ilan yayınladığını ve istihdamda zirvede yer alan şehirlerin belli olduğu açıklandı. Buna göre, 2023 senesinde istihdamın ilk sırasında İstanbul olurken en çok ilan yayınlayan sektörlerin başında güvenlik, gıda ve hizmet bulunuyor.

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Borsada gözler 9 aylık bilançolarda! 9 aylık bilançolarda hangi sektörler karlılıkta öne çıkacak?

Ortadoğu’daki gerginlik nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir devam ederken, piyasa çevreleri 9 aylık bilançolara kilitlendi. Uzmanlar, gelecek bilanço sonuçlarına göre hisse bazlı borsada hareketliliğin artabileceğini öngörüyor.

2023'ün ilk yarısında 9 bin 852 şirket kapandı! En çok kapanan şirketler hangi sektörden? 

TOBB tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayında 1938 şirket daha kapandı ve yılın ilk 6 ayında toplam 9 bin 852 şirket kapanmış oldu. Peki en çok kapanan şirketler hangi sektörden oldu? İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

'Rasyonel zemin' iştahıyla yükselişini hızla sürdüren Bosa İStanbul'da bu trend ne kadar sürecek, yeni dönemde hangi sektörler ön planda olacak, yatırımcı için tavsiyeler neler?... Tuncay Turşucu, Eral Karayazıcı ve Vahap Taştan, beklentilerini portföy önerilerini tek tek sıraladı. 

Borsada bankacılık rüzgarı bitti mi, bu sene BIST’te hangi sektörler ön plana çıkacak?

Bugünlerde borsadan pek iyi haberler gelmiyor. Ancak şunu unutmamak gerek ki, hiç bir yatırım aracı sürekli kazandırmaz. İşte bu nedenle hem “Rüzgar tersine döndü!” düşüncesiyle borsadan adeta arkasına bakmadan kaçan hem de yeni girecek olan on binlerce yatırımcıya çok önemli bir tavsiye geldi.

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Yatırımcılar dikkat! Borsa, dolar ve gram altında neler olacak?

Bu hafta dolar, borsa ve altında nasıl bir seyir izlenecek? Geçtiğimiz hafta 83 bin yatırımcının çıktığı Borsa İstanbul'da hangi sektörler öne çıkacak?

eylülde hangi sektörler kazanacak Haberi

eylülde hangi sektörler kazanacak

Çin astrolojisi denilince akla 5 element gelir. Çin astrolojisi, dünya üzerindeki her olayın, durumun, insanın bu beş element ile anlatılması üzerine kurulmuş bir sistemdir.

2020 yılına bakıldığında su elementinin çok güçlü bir hakimiyetinin olduğu görülüyor. Bu durum Ağustos ve Eylül aylarında daha da güçlenmiş, yılın sonuna doğru daha da güçlenerek devam edecektir.

Su elementi her kalıp ile uyum sağlayan oldukça ılıman, mülayim bir element olmakla birlikte, fazlası ne yazık ki kötü sonuçları da beraberinde getirir. Örneğin sel, tufan gibi…

Bu sene hayatımızda bunların olmasını beklerken bir de sel gibi salgınla uğraşmak zorunda kalmak insanları oldukça ciddi bir depresyona itti. Eylül ayında da suyun güçlenmesi ile yeniden su elementinin etkilerini bireysel ve toplumsal olarak hayatlarımızda göreceğiz.

Kimler Kaybedecek?

Öncelikle ateş elementinin olmaması ve ağaçtan destek...