17 / 05 / 2024

Eyüpte osmanlıdan kalan evler

Eyüpte osmanlıdan kalan evler

Eyüp, altın çağını Osmanlı döneminde yaşamış. Bu dönemde sayısız tarihi esere ev sahipliği yapan semt, geleneksel Osmanlı mimarisiyle şekillenen evleriyle de diğer ilçeler arasında bir adım öne çıkmış.

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Kalp atışlarınızı izleyen Xiaomi Mi Watch Lite'a indirim! 29 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en popüler telekomünikasyon şirketleri arasında yer alan Vodafone'nun e-ticaret sitesi Vodafone Her Şey Yanımda'dan Xiaomi'nin 11 farklı egzersiz moduna sahip olan akıllı saat Xiaomi Mi Watch Lite'a indirim yaptı! Peki, Vodafone'da Xiaomi Mi Watch Lite fiyatları ne kadar? İşte 29 Haziran

Delta Göktürk Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Delta Göktürk Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Eyüpsultan’da 50 bin TL sermaye bedeli Barış Pala tarafından kuruldu.

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

World Emlak Danışmanlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

World Emlak Danışmanlık İnşaat Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Funda Karadağ tarafından açıldı. 

Flyturk Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Flyturk Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Limited Şirketi Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Bünyamin Tübek ve Tony Njeim tarafından kuruldu.

Onka Grup Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Onka Grup Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Onur Kağan Henden tarafından kuruldu.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Mirasçılar dikkat! Miras vergisiyle ilgili her şey! 

Kendisine miras kalan kimselerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2020 miras vergisi oranları ne? 2020'de mirasçılar ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisiyle ilgili merak edilen her şey...

Nazan Öncel'e üvey oğlundan ikinci miras davası!

İş adamı Akşit Togay’dan kalan Kemerburgaz’da bulunan villası için üvey annesi Nazan Öncel’e açtığı davasını kazanan Berdan Togay, yeniden mahkemeye başvurdu.

Tunceli’de yarım kalan o yurt inşaatı tamamlanacak!

Tunceli'de yarım kalan 330 kişilik kız yurduyla ilgili çağrıya Erzincanlı iş insanı olan Turan Arar'dan yanıt geldi. Arar, “Ben bitireceğim” sözü verdi.

Fynamics İnvestments Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fynamics İnvestments Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed R. Saud Alalawi ve İyad Farhan Ali Hayel tarafından kuruldu.

City Yönetim Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

City Yönetim Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 milyon TL sermaye bedeli ile Ayhan Altay tarafından kuruldu.

Eyüpte osmanlıdan kalan evler Haberi

Eyüpte osmanlıdan kalan evler

Eyüp Sultan Hazretleri’nin burada medfun oluşundan dolayı İslam âleminde ayrı bir öneme sahip olan Eyüp, altın çağını Osmanlı döneminde yaşamış. Bu dönemde sayısız tarihi esere ev sahipliği yapan semt, geleneksel Osmanlı mimarisiyle şekillenen evleriyle de diğer ilçeler arasında bir adım öne çıkmış.


Eyüp, İstanbul’un geçmişi asr-ı saadete uzanan semti. Misafir ettiği Peygamber (sas), dostuyla insanların gönlünde her daim farklı bir yer edinmiş. Eyüp Sultan Camii’nin etrafında şekillenen semt, Osmanlı döneminde cami, medrese, tekke, türbe gibi dini yapıların yanısıra sahil saraylarıyla, ahşap evlerle süslenmiş. Buram buram tarih kokan sokakları adeta bir dantel gibi süsleyen tarihi evler; asalet ile mütevazılığın, zarafet ile dayanıklılığın birlikte yaşadığı, birlikte göze geldiği yerler. Haliç’ten başlayıp Karadeniz kıyılarına dek uzanan ilçenin hemen her sokağı, yüzlerce yılın izleriyle...