30 / 04 / 2024

Faaliyetleri durdurulan iş yerlerinden kira alınmayacak 

Faaliyetleri durdurulan iş yerlerinden kira alınmayacak 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir genelge yayınladı. Genelgede, geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerlerinden kira alınmayacağı ve bu süreler kadar sözleşme sürelerinin uzatılacağı belirtildi...

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

KOBİ ve işletmelere Şekerbank tarafından ticari faaliyetleri için 3 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

World Deluxe Turizm İşletmeleri İnşaat Spor Faaliyetleri Anonim Şirketi kuruldu!

World Deluxe Turizm İşletmeleri İnşaat Spor Faaliyetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İlk Yapı İnşaat Ticaret Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Binlerce bankacı işsiz kalıyor! İşten çıkarmalar ne kadar sürecek? 

Belirsizlik bankaları da zora soktu. Ekonomik faaliyetlerdeki baskı nedeniyle Wall Street'te başta satın almalar ve halka arzlar gibi sermaye piyasası faaliyetleri azalma gösterirken ABD'nin büyük bankaları maliyetleri azaltmak için çalışanlarını işten atıyor.

İş dünyası depremzedeler için seferber oldu! Hangi şirket ne kadar yardım yaptı?

Yüzyılın depreminde bir yandan kurtarma faaliyetleri sürerken diğer yandan da yaraların sarılması için iş adamları ve şirketlerin yardım kampanyaları çığ gibi büyüyor.

Üretimi durdurulan iPhone 13 Pro Max şimdi BİM'de! 5 Şubat 2023 fiyat listesi...

Türkiye'nin lider market zincirlerinden BİM, mobil uygulaması üzerinden iPhone satışına devam etti. BİM, üretimi durdurulan iPhone 13 Pro Max'i piyasaya sürdü. İşte 5 Şubat 2023 itibarıyla iPhone 13 Pro Max özellikleri ve fiyat listesi...

Avrasya Tüneli’nde tarihi rekor kırıldı. Tünelden az önce kaçıncı aracın geçtiği belli oldu!

Bundan 6 yıl önce açılan ve İstanbul’un Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli ile ilgili tarihi bir an yaşandı. Bugün geçiş yaparken durdurulan bir araçla kutlama yapılarak büyük bir rekora imza atıldığı ortaya çıktı.

Kira yardımı başvuruları için son 5 gün!

Koronavirüs salgını döneminde faaliyetleri duran esnafa verilen kira yardımları için başvurular devam ediyor. Başvuru süreci 31 Mayıs'ta devam ediyor.

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Pandemide ticari faaliyetlerine devam eden kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceği mecliste!

Pandemi sürecinde basit usulde vergilendirilenlerin dışında kalan ve ticari faaliyetleri sürdüren kesimlere kira desteği verilip verilmeyeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020'de gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.6 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yıla ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; geçen yıl içerisinde gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.6 azalma yaşadı. 

Faaliyetleri durdurulan iş yerlerinden kira alınmayacak  Haberi

Faaliyetleri durdurulan iş yerlerinden kira alınmayacak 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeni tip koronavirüsle ilgili yeni tedbirleri içeren genelge hazırlandı ve 81 il valiliğine gönderildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imzalanan genelgede, koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek hedefiyle devletin tüm kurumlarıyla önlemler almayı sürdürdüğü ifade edildi. 

Bu çerçevede, 11 maddelik bir genelgenin 81 il valiliğine gönderildiği ve sonrasında İçişleri Bakanlığınca koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı yerlerin faaliyetlerinin 16 Mart 2020 tarihi itibariyle geçici bir süreliğine durdurulduğu hatırlatılan genelgede, "İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler gereği faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin yanı sıra koronavirüs tehlikesi nedeniyle bazı iş yerleri de bu durumdan ekonomik olarak olumsuz şekilde etkilenmiştir. Diğer taraftan, belediyelerimiz ve bağlı kuruluşları tarafından sunulan içme ve kullanma suyu temini...