15 / 05 / 2024

Fahrettin Paşa ilk ve orta okulu

Fahrettin Paşa ilk ve orta okulu

Tarsus’ta 22-23 Aralık tarihlerinde terör örgütü yandaşları tarafından yakılan Fahrettin Paşa ilk ve orta okulunda onarım çalışmalarına başlandı.

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nin ilk etabı tamamlandı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkım çalışmasında ilk etap tamamlandı.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerinde yenilenecek olan Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu yerine modern eğitim kurumu geliyor!

Eskişehir Mithat Paşa İlköğretim Okulu binası yerine 20 derslikli modern bir eğitim kurumu yapılacak. Eskişehir il Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, "Arsayla ilgili sorunumuzu hallettik, ihale süreci bitti" dedi.

Bursa Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yıkıldı!

Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nu yıkarak inşaat çalışmalarını başlattı.

Hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi göz kamaştırıyor!

Anadolu’da yapılan ilk cami Habib-i Neccar ve dünyadaki ilk mağara kilisesi olan ST. Pierre'e ev sahipliği yapan medeniyetler şehri Hatay, 442 yıldır topraklarında bulundurduğu tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile de göz kamaştırıyor.

Tarsus Fahrettinpaşa Okulu'nda tadilat çalışması başladı!

Tarsus’ta 22-23 Aralık tarihlerinde terör örgütü yandaşları tarafından yakılan Fahrettin Paşa ilk ve orta okulunda onarım çalışmalarına başlandı.

Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gün yüzüne çıkardı 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.Çelebi Mehmet dönemi eserlerinden biri olan tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini almaya başladı.

2003 yılında Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami yeniden inşa edilecekmiş!

1958 yılında Karaköy'de anacadde yapımı nedeniyle yıkılan, Osmanlı'nın ilk ve tek mescidi olan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi'nce yeniden inşa edilecekmiş.

Bursa Sinan Paşa Külliyesi restore ediliyor!

arihi kültürel mirastan spora kadar her alanda yatırım hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi’ndeki Sinan Paşa Külliyesi’ni de ilk günkü ihtişamına kavuşturmak amacıyla restorasyon çalışmalarına start verdi.

1969 yılında Türkiye'nin ilk yasal kumarhanesi Sait Halim Paşa Yalısı'nda açılmış!

1969 yılında Türkiye'nin ilk yasal kumarhanesi Sait Halim Paşa Yalısı'nda açılmış. İstanbul Talih Oyunları Limited Şirketi adlı bir şirketin işlettiği, Casino D'İstanbul isimli kumarhaneye sadece yabancı turistler girebiliyormuş.

Bayazid Paşa Medresesi, kültür merkezine dönüştürülecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hoca Taşkın Mahallesi ’nde ‘kültür merkezi’ olarak kente kazandırılacak olan Bayazid Paşa Medresesi’nde rekonstrüksiyon çalışmaları ilk harcın koyulmasıyla bugün törenle başladı.

Bayazid Paşa Medresesi’nde rekonstrüksiyon çalışmaları başladı!

Kentin kültürel değerlerini gün yüzüne çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hoca Taşkın Mahallesi’ne kültür merkezi olarak kazandırılacak Bayazid Paşa Medresesi’nde rekonstrüksiyon çalışmaları ilk harcın koyulmasıyla başladı.

Fahrettin Paşa ilk ve orta okulu Haberi

Fahrettin Paşa ilk ve orta okulu

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Fahrettin Paşa ilk ve orta okulunda onarım çalışmalarını yerinde incelerken, çalışmaların 45 gün içerisinde bitirilerek, eğitim ve öğretime yeniden başlanılacağını söyledi.

İnşaat çalışmaları hakkında yüklenici firma y,etkililerinden bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, “22-23 Aralık tarihlerinde ilçemizin Fahrettin Paşa mahallesinde bulunan ve şu anda içinde bulunduğumuz okulumuz burada yaşanan terör olaylarında kundaklanarak tahrip edilmiştir.

Burada eğitim ve öğretim gören bin 400 civarında öğrencimiz eğitimlerinin kesintiye uğramadan en yakın okullara nakledildi. Eğitimlerine kesintisiz devam ediyorlar. Burada bulunan mevcut okulumuzun da bir an önce eğitim ve öğretime katılması için hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir.

Valiliğimiz ve Bakanlığımızla yaptığımız istişare ve görüşmeler sonucu hızlı bir şekilde onarım ihalesi yapılmış ve bir an önce eğitim ve öğretime...