29 / 04 / 2024

Tarsus Fahrettinpaşa Okulu'nda tadilat çalışması başladı!

Tarsus Fahrettinpaşa Okulu'nda tadilat çalışması başladı!

Tarsus’ta 22-23 Aralık tarihlerinde terör örgütü yandaşları tarafından yakılan Fahrettin Paşa ilk ve orta okulunda onarım çalışmalarına başlandı.



Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Fahrettin Paşa ilk ve orta okulunda onarım çalışmalarını yerinde incelerken, çalışmaların 45 gün içerisinde bitirilerek, eğitim ve öğretime yeniden başlanılacağını söyledi.

 

İnşaat çalışmaları hakkında yüklenici firma y,etkililerinden bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, “22-23 Aralık tarihlerinde ilçemizin Fahrettin Paşa mahallesinde bulunan ve şu anda içinde bulunduğumuz okulumuz burada yaşanan terör olaylarında kundaklanarak tahrip edilmiştir.

 

Burada eğitim ve öğretim gören bin 400 civarında öğrencimiz eğitimlerinin kesintiye uğramadan en yakın okullara nakledildi. Eğitimlerine kesintisiz devam ediyorlar. Burada bulunan mevcut okulumuzun da bir an önce eğitim ve öğretime katılması için hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Valiliğimiz ve Bakanlığımızla yaptığımız istişare ve görüşmeler sonucu hızlı bir şekilde onarım ihalesi yapılmış ve bir an önce eğitim ve öğretime katılması için 40-45 gün inşaat bitim süresi verilmiş ve dolayısıyla bu okulumuz yeniden eğitim ve öğretime açılacaktır. Emeği geçen devlet büyüklerimize ve diğer görevlilere teşekkür ederiz” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, okulun onarım ve donatım çalışmalarına yaklaşık bir milyon lira harcanacağını söyledi.


Demir, “Fiziki yapıda ciddi bir tahribat var.

 

450-500 bin lira onarım keşfi çıkarıldı. Donatım malzemeleriyle birlikte bir milyon lira maliyet getirecek. Ancak devletimiz güçlüdür ve her zorluğun üstesinden gelir. Yeter ki öğrencilerimiz mağdur olmasın, eğitim ve öğretim aksamasın” şeklinde konuştu.


Tarsus Haber




Geri Dön