06 / 05 / 2024

faiz indirimine kanal istanbulun etkisi var mı

faiz indirimine kanal istanbulun etkisi var mı

Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, faiz indirimlerini değerlendirdi. Veysel Ulusoy, "Yaşanan tam anlamıyla Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi" dedi.

Son dakika altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam ve Ata altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat!

Altın fiyatları, Fed'in Mart ayında faiz indirimine gideceğini yönelik beklentilerin etkisiylr yükslişte. Bugün  Gram, çeyrek, yarım, tam ve Ata altın ne kadar oldu? 22 Ocak 2024 altın fiyatları.

Altın alıp satmak isteyenler! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Ocak 2024 altın fiyatları

Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerin etkisiyle yukarı yükselmeye devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 24 Ocak 2024 altın fiyatları.

Altın fiyatları zirveden gerilemeye doğru yöneldi...

Altının ons rakamı, Fed'in faiz indirimine yönelik beklentiler ile tarihi rekorunu 2148 dolara taşırken; gram altın da zirvesini yenilemiş oldu ve 2000 liraya kadar geldi. Altın fiyatları sonrasında, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki artışın etkisi ile rekor seviyeden aşağı doğru geriledi. İ

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!

Altın fiyatları, doların zayıflaması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine dönük beklentilerin güçlenmesiyle son 7 ayın zirvesine yükseldi.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine 2024 ikinci çeyrekte başlamasını bekliyor. Şirket ekonomistleri, "Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" ifadesini kullandı.

Elinde 1 doları bile olanlar bu habere hemen baksın! Dolar böyle giderse...

Merkezi Londra'da bulunan varlık Yönetim Şirketi Eurizon SLJ Capital, Fed'in enflasyondaki gerileme sebebiyle faiz indirimine gideceğini ve bu durumun doları zarara uğratacağına inanıyor. Şirketin tahmini, doların önümüzdeki sene yüzde 10-15 kıymet kaybedebileceği yönünde.

Morgan Stanley’den Türkiye için şok faiz tahmini!

Morgan Stanley ekonomistleri, Merkez Bankası'nın 23 Şubat tarihinde gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında 100 baz puan faiz indirimine gideceğini ve bu eğilimin mart ayında da devam edeceğini belirtti.

Altın fiyatları Fed'e odaklandı! Faiz 50 baz puan artarsa ne olur? 75 baz puan artarsa ne olur?

Ekonomist Ağaoğlu, Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentiyi gerçekçi bulmadığını faiz indiriminin gelecek yılın son çeyreğinde görülebileceğini söyledi. Ağaoğlu, gelecek hafta yapılacak faiz artırımının ise altın fiyatları üzerinde etkili olacağını belirtti.

Merkez Bankası dolar kurunu nasıl tutuyor?

Enflasyondaki yükselişe ve faiz indirimine karşın döviz kurunun neredeyse sabit tutulmasının nasıl başarıldığına dair tartışmalar sürüyor. Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin artışının doların tutulmasıyla bir ilgisi var mı? İşte çok merak edilen sorunun yanıtı...

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan faiz isyanı! E hani Nas? Artık daha günahkarız

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından YouTube kanalında açıklamalarda bulunurken, sert bir şekilde sitemde bulundu. Demirtaş, faizin haram olduğu konusuna değinirken, “Artık daha günahkarız” açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimine Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir yorum geldi. Sosyal medya hesabından faiz indirimi kararına tek cümlelik bir paylaşımla yapan Demirtaş, "Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek" paylaşımını yaptı.

Faiz indiriminin Kanal İstanbul projesiyle ilgisi var mı?

Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, faiz indirimlerini değerlendirdi. Veysel Ulusoy, "Yaşanan tam anlamıyla Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi" dedi.

faiz indirimine kanal istanbulun etkisi var mı Haberi

faiz indirimine kanal istanbulun etkisi var mı

Enflasyonun yüzde 20’ye yaklaşmasına karşın 23 Eylül tarihinde 100 baz puan faiz düşeren Merkez Bankası, kurdaki sert yükselişe rağmen Ekim'de de 200 baz puanlık indirime gitmişti. Cumhuriyet Gazetesi'nden Miray Özbilek'in haberine göre; beklentinin çok üzerinde yapılan indirim sonrasında euro ve dolar rekor üstüne rekor kırdı. Son olarak, dikkatler 18 Kasım Perşembe günü yapılacak olan Merkez Bankası toplantısına çevrildi.

Reuters tarafından yapılan ankete göre; TCMB’nin politika faizini 100 baz puan daha indirerek yüzde 15’e düşüreceği öngörülüyor. TCMB fiyat istikrarının cari fazla verilmeden sağlanamayacağına vurgu yaparken; tüketici enflasyonunun ise Ekim ayında yükseldiği yüzde 20’lerde aylarca durması tahmin ediliyor. 

18 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB toplantısından çıkacak kararla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Yaşanan üçüncü kuşak döviz krizidir, adını koyalım öncelikle...