21 / 07 / 2024

Faiz oranlarındaki artış

Faiz oranlarındaki artış

Moody’s, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ( TCMB ) faiz artışından, konut kredisi alanlardan çok Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri'nin ( KOBİ ) daha fazla etkileyeceğini bildirdi.

Borsada hangi hisselerde getiri potansiyeli yüksek? İşte endeks üstü getiri potansiyeline sahip 20 hisse

Uzmanlar, yüksek enflasyon ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle borsada hisse seçerken çok dikkatli olunması gereken bir sürece girildiğine dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönemde bazı sektörlerin ve şirketlerin getiri potansiyelinin daha yüksek olması öngörülüyor.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Altın alalım mı? İslam Memiş gram altın için rakam verdi! Bunu yapan şanslı olacak! Elini çabuk tutan kazanacak

ABD borç tavanı anlaşması altın fiyatlarında belirsizliğe neden oldu. Fed faiz oranlarındaki artış endişeleri de altın talebinin olusuz etkiledi. Peki altın alalım mı? İslam Memiş gram altın için rakam verdi! Bunu yapan şanslı olacak! Elini çabuk tutan kazanacak.

Uzmanlardan kritik uyarı! Enflasyon baskısı arttıkça faiz oranları yükselecek

Beklenenden daha güçlü olan ABD enflasyonu ve tüketici harcamalarındaki artış ve gelecekteki para politikasına ilişkin tahminler hızla değişirken, dünya çapında faiz oranlarının daha da yükseleceği yönündeki beklentiler kuvvetlendi.

Bitcoin'de hızlı düşüş devam ediyor! Aralık 2020'den bu yana bir ilk yaşandı

Yüksek enflasyon, ABD'nin faiz oranlarındaki artışlar ve yatırımcıların riskli varlıklardan kaçması Bitcoin fiyatını düşürmeye devam ediyor. Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana geçen süreçte ilk kez 20 bin doların altını gördü. Ethereum da düşüşden nasibini aldı.

Kripto paralarda bir haftada 400 milyar dolar buharlaştı! Yatırımcılara büyük şok! 

Küresel kripto para piyasası, yükselen enflasyon ve faiz oranlarındaki artışlar karşısında sektörde aşağı yönlü eğilim sürüyor. Kripto paralarda bir haftada 400 milyar dolar buharlaştı...

Gram çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs 2022 altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatı son revize edilen verilere göre Mayıs ayının en düşük seviyesine ulaştı. Yatırımcıların faiz oranlarındaki artış beklentisiyle yöneldiği altın fiyatlarında düşüşler yaşanırken, rakamlar piyasa tahminlerinin çok altında gerçekleşti. Peki 16 Mayıs 2022 gram, çeyrek altın fiyatları ne kada

Konut kredisi faiz oranları Aralık'ın 3. haftasında ne oldu?

Ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl girecek? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranları yükseliyor mu?

Ev almayı düşünen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları yükseldi?

Konut almak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor? Peki konut kredizi faizlerinde son durum ne?

Konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

İhtiyaç - taşıt - konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşle beraber otomobil ve konut satışlarında adeta bir patlama yaşandı. Peki konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim devam etmeli!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 152 artarak 58 bin 632’ye ulaştı. Bu bağlamda, konut satışlarındaki artışın devam etmesi için faiz oranlarındaki düşüşün sürekli olması çok önemli" dedi...

Faiz oranlarındaki artış Haberi

Faiz oranlarındaki artış

Moodys açıklamasında, Türkiye’nin faiz oranlarını arttırarak uyguladığı sıkı para politikasının, ekonomiyi yavaşlattığı ve bu sıkı para politikasından dolayı ekonomide meydana gelen yavaşlamanın mortgageların ve KOBİ’lerin borç seviyesini etkilediği belirtildi. Moody’s, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışından, mortgage alanlardan çok Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri'nin (KOBİ) daha fazla etkileyeceğini bildirdi.


Açıklamada, KOBİ’lere verilen kredilerin mortgage kredilerine göre ekonomik daralmaya karşı daha hassas olduğu ve faiz oranlarının arttırılmasından daha hızlı etkilendiği kaydedildi.


Faiz oranlarındaki artıştan dolayı, hem konut kredisi hem de KOBİ kredisi kullananların yeni bir kredi kullanma gücünün olumsuz etkileneceği ifade edilen açıklamada, TCMB’nin faiz oranlarını arttırmasının, mortgagelardan ziyade KOBİ’leri daha fazla etkileyeceğine dikkat çekildi.


Açıklamada, konut fiyatlarındaki artış hızının yavaşlayacağı öngörüsünde de bulunuldu.


2014 Yılı için Büyüme Tahmini Yüzde 3


Aşağı yönlü etkilere...