18 / 05 / 2024

Faiz oranlarının yükselmesi

Faiz oranlarının yükselmesi

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, faiz oranlarının yükselmesinin, konut ve inşaat sektörlerine, buna bağlı olarak da hazır beton ve inşaat malzemeleri sektörlerine zarar vereceğini söyledi.

Banka banka mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon liranın getirisi ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son açıkladığı verilere kapsamında, 1-3 aylık mevduat faizi yüzde 68,9'da yüzde 68,1'e kadar geriledi. Buna göre, bazı bankalar, mevduat faiz oranlarını güncelledi. 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar, en fazla faiz oranı veren banka hangisi?

Banka banka güncel faiz oranları! 205 bin TL'ye 32 günde ne kadar faiz veriliyor...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 50 seviyesinde sabitlemesi, vatandaşların dikkatini çekmektedir. Özellikle vadeli mevduat hesapları üzerinden elde edilecek gelirler, en çok merak edilen konulardan biri haline geldi.

1 milyon TL'nin getirisi ne kadar? Bankalar ticari kredi faiz oranlarını da güncelledi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son yayımladığı veriler kapsamında, 1-3 aylık Türk Lirası mevduat faizi yüzde yüzde 64,3'ten yüzde 67,4'e çıktı. Ticari kredi faizleri de yüzde 66,3'ten yüzde 67,5'e kadar çıktı. Özel bankaların bazıları TL mevduata verdiği faiz oranlarını güncelledi.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

JP Morgan’dan resmen kıyamet senaryosu: ‘Dünya, Amerika’nın yüzde 7 faiz oranına hazır olmayabilir’

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’sundan yeni uyarı geldi: “Amerika’da faiz oranlarının yüzde 7 olması, Amerikan ekonomisini resesyona sürükleyebilir ve aynı zamanda, finansal piyasalarda riskten kaçınmayı tetikleyebilir.”

Merkez Bankası reeskont ve avans işlemlerinde faiz oranlarını yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde yapılacak faiz oranlarında değişikliğe gitti.

Bankalar kredi faiz oranlarını sil baştan yeniledi! İşte banka banka kredi faiz oranları...

İhtiyaç kredisi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kredi faiz oranları ev, araba ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler tarafından merak ediliyor.

KKM hesaplarında rekabet kızıştı! Bankalar, hem faiz oranlarını hem de prim oranlarını artırdı!

Seçimler öncesinde kur korumalı mevduat hesabına olan ilgi sürerken, bankalar da daha fazla müşteriyi bu hesaplara yönlendirmek için kesenin ağzını açtı. KKM hesaplarında hem faiz oranları hem de müşterilere verilen prim oranları arttı.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Bankalar kredi faiz oranlarını duyurdu! İhtiyaç sahipleri buraya! Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, QNB Finansbank...

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları açıklandı. İhtiyaç sahibi kişiler ise bankaların faiz oranlarını son derece merak ediyor. İşte 30 Ağustos 2022 Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, Denizbank, ING, QNB Finansbank, İş bankası ve TEB ihtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları…

Bankalar kredi faiz oranlarını duyurdu! Hangi banka ne kadar istiyor? Ziraat, Garanti, Akbank, QNB, Yapı Kredi, ING…

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranlarını açıkladı. Vatandaşlar, bankaların yeni faiz oranlarını merak ile beklerken Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, QNB Finansbank, Denizbank, ING ihtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranlarını açıkladı. İşte detaylar…

Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

Bankalardan kredi almayı düşünenleri ilgilendiren bir gelişme oldu. Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını indirdi!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirim uyguladı. Konutta 1 milyon TL'nin altındaki krediler için faiz oranı yüzde 1,29'a çekildi.

Faiz oranlarının yükselmesi Haberi

Faiz oranlarının yükselmesi

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Merkez Bankasının son aldığı faiz kararını değerlendirdi. İşsizlik oranlarının aşağı çekilmesi ve büyüme performansının yakalanması için inşaat sektöründeki kazanımların kaybedilmemesi gerektiğine dikkat çeken Yavuz Işık, faiz oranlarının yükselmesinin, konut ve inşaat sektörlerine, buna bağlı olarak da hazır beton ve inşaat malzemeleri sektörlerine zarar vereceğini, Merkez Bankasının son aldığı tedbirin yerinde olduğunu ifade etti.


Son dönemde inşaat sektöründeki kazanımların önemli olduğunu ifade eden Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, konut satışlarında önemli bir ivme yakalayan Türkiye’nin inşaat sektöründeki kazanımlarını kaybetmemesinin 2017 yılında hem işsizlik oranlarının aşağı çekilmesinde hem de beklenen büyüme performansının yakalanmasında zorunlu olduğunu...