24 / 07 / 2024

Faizlerdeki artış gayrimenku sektörünü etkiliyor mu

Faizlerdeki artış gayrimenku sektörünü etkiliyor mu

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'a göre faizlerdeki artış gayrimenkulü olumsuz etkileyecek ancak iyi projeler satmaya devam edecek.

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!

Küresel konut fiyatları gerilemeye başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları, faizlerdeki artışın emlak piyasasını vurmasıyla 2021 yılının Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

ABD'de yeni konut satışları pandemiden beri en düşük seviyeye geriledi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yükselen fiyatlar ve faizlerdeki artışla pandemiden beri en düşük seviyeye geriledi

Faizlerdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan 2021 Ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi.

Faizlerdeki gerileme inşaat sektörüne güveni artırdı!

TCMB'nin temmuzda faizleri düşürmesiyle konut faizlerinde görülen gerileme inşaat sektöründe güven artışını beraberinde getirdi. Temmuzdan bu yana yüzde 15 artan "İnşaat Sektörü Güven Endeksi", eylülde 60,1 ile 13 ayın zirvesine çıktı. 

Faizlerdeki artış konut kredi ve satışını frenledi!

Konut kredi faizlerinin 2018 yılında aylık yüzde 2,50'lere kadar çıkması, hem ipotekli konut satışlarında hem de konut kredi kullanımlarını düşürdü.

Konut kredi faizleri yükseliş eğilimini sürdürüyor!

Konut kredisi faiz oranları Temmuz'un ilk haftasında 3 kere güncellendi. Faizlerdeki artış devam ediyor. En düşük konut kredi faizi yüzde 1,25, en yüksek konut kredi faizi ise yüzde 2,09...

Faizlerdeki olası bir düşüş satışları daha da artıracak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı konut satışı verilerine göre Türkiye'de 122 bin 882 daire sahiplerine buldu. İnşaat temsilcileri "Faizlerdeki olası bir düşüş satışları daha da artıracak" diye açıklama yaptı.

Konut kredisi faizlerinin yükselmesi kiraları artırıyor!

Türkiye Konut Fiyatı Endeksi’nin (TKFE) yıllık bazda yüzde 8 oranında arttı. Bu artış kiraların da yükselmesine neden oldu. Sektör temsilcileri artışın nedeni olarak faizlerdeki yükselişle beraber tüketicinin konut almaktan kaçınması olarak görüyor.

Bankalar konut kredisi faizlerini yükseltti!

Bankalar, bir hafta önce yüzde 1.05-1.10 arasında olan konut kredisi faizlerini yüzde 1.20-1.35'e çekti. Rusya ile yaşanan gerilimin yanı sıra bankaların dış kaynak maliyetlerinin de düşmemesi faizlerdeki artışta etkili oldu.

Konut satışında açık 2 ayda kapanır!

Siyasi belirsizlik, ülkedeki gerilim ortamı ve faizlerdeki artış konut satışlarının düşmesine neden olmuştu. Eylülde ev satışı 2014’ün aynı dönemine göre yüzde 20 azalmıştı.

Faizlerdeki artış gayrimenkul sektörünü olumsuz etkileyecek!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'a göre faizlerdeki artış gayrimenkulü olumsuz etkileyecek ancak iyi projeler satmaya devam edecek.

Kurdaki artış gayrimenkul firmalarını kampanyaya yöneltti!

Konut kredi faiz oranları 1.20’lere kadar dayandı. Faizlerdeki artışla banka kredisiyle konut alma iştahı kaçan alıcılar için gayrimenkul firmaları faizleri ‘sıfırlayarak’ kendi bünyelerindeki kampanyalara ağırlık vermeye başladı.

Faizdeki artış beklentisi konut talebini öne çekti!

Faizlerdeki artış beklentisi konut talebini biraz öne çekti. Ama genel anlamda yeni ve sağlam konutlara talebin güçlü okluğunu görmek mümkün.

Faizlerdeki artış gayrimenku sektörünü etkiliyor mu Haberi

Faizlerdeki artış gayrimenku sektörünü etkiliyor mu

DÖVİZ KURUNDA YAŞANAN dalgalanmalar, siyasi ve ekonomik belirsizlik kuşkusuz gayrimenkul sektörünü de yakından ilgilendiriyor. FED’in faiz kararına paralel olarak Türkiye’de de faiz oranlarının yükseleceği beklentisinin talebe yansımaması kolay gözükmüyor. Ancak bütün bunlar sektör için tam anlamıyla bir kara tablo yaratmıyor. Birincisi, bulanık sularda gayrimenkul Türkiye’de hâlâ sağlam bir yatırım olarak görülüyor. İkincisi, iyi projeler alıcısını buluyor.


Türkiye’nin öncü iki gayrimenkul markası İş GYO ve Nef, İstanbul Topkapı’da, eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine 1,1 milyar TLlik yatırım yapıyor. Dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala’mn ardından ikinci proje İnistanbul Lokal de Ortadoğu’nun en büyük emlak fuarı Dubai Citysca-pe Global 2015’te, planlanandan altı ay önce, ilk kez görücüye çıktı. İnistanbul Gala ve İnistanbul Lokalde bugüne kadar toplam bin...