04 / 05 / 2024

faruz özlü osb açıklaması

faruz özlü osb açıklaması

Son dönemde ekonomide işler pek iyi gitmiyor. Hükümet, Türkiye genelinde açılacak yeni OSB'lerle ekonomide çarkları yeniden hızlandırmayı planlıyor.

İstanbul'daki OSB'lerde çarklar hızlı dönüyor!

Sanayinin önde gelen şehirlerinden İstanbul'da OSB'lere yapılan yatırımlar ve Kovid-19 sonrası gelen talep patlaması enerji tüketimlerini de yükseltti. 15'i Kimyacılar OSB, 11'i İstanbul Tuzla Organize Sanayi'den, 14 tanesi de Anadolu OSB'den olmak üzere toplamda üç OSB'ye 40 yatırım gerçekleşti.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

OSB'lerdeki araziler bedelsiz tahsis edilecek!

Başkent OSB'yi ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "OSB'lerdeki arazilerin bedelsiz tahsisi ile ilgili bir çalışmamız var. Sanayicilerimiz yatırımlarına devam etsin, en azından arsa konusunda sıkıntı çekmesin ki hızlıca ilerleyebilsin istiyoruz" dedi...

OSB'lerde istihdam şartıyla bedelsiz arsa tahsisi başladı!

Bakan Özlü, Meyra Palace Hotel'de düzenlenen, "Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genel Kurul Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Edirne'de kurulan OSB'ler 8 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Edirne'de kurulan organize sanayi bölgelerin (OSB), yaklaşık 8 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacağını bildirdi.

Elazığ ve Tarsus'ta kurulan OSB'ler 25 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son dönemde Elazığ ve Tarsus'ta kurulan OSB'ler yaklaşık 25 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak" dedi.

Yalova ve Ankara'daki OSB'ler istihdamı artıracak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova ve Ankara'da kurulan OSB'lerin yaklaşık 12 bin 500 kişiye istihdam olanağı yaratacağını açıkladı..

2017'de 102 yeni OSB projesi yatırım programında!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılında 102 yeni OSB projesinin yatırım programında olduğunu açıkladı.

300. OSB yatırımı Hatay'da kurulacak!

Hatay Hassa bölgesinde yeni bir OSB yatırımı kurulacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, OSB sayısının 300'e ulaşacağını belirtti.

300 OSB için 300 teknik kolej kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, 7. Kastamonu Ahşap Fuarı'nın açılışına katıldı. Özlü yaptığı konuşmada, " Türkiye'de yaklaşık 300 OSB var. Bunlar için 300 teknik kolej kurmayı hedefliyoruz.' dedi.

OSB'lerde yatırımlara yönelik düzenlemeler TBMM'de!

OSB'lerde yatırımların etkin kullanılmasına yönelik düzenlemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, Bakan Faruk Özlü'ye yönelik soru önergesi hazırladı..

OSB'lere gayrimenkul yatırım şirketi kurma yetkisi verilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, OSB'lere gayrimenkul yatırım şirketi kurma ile parsel kiralama yetkisi verileceğini açıkladı.

faruz özlü osb açıklaması Haberi

faruz özlü osb açıklaması

Son dönemde ekonomide işler pek iyi gitmiyor. Hükümet, Türkiye genelinde açılacak yeni OSB'lerle ekonomide çarkları yeniden hızlandırmayı planlıyor. Önümüzdeki üç yıl içinde kurulacak 20 yeni OSB ile yaklaşık 300 bin yeni iş yaratılacak. Böylece OSB'lerdeki toplam istihdam 2 milyona ulaşacak. Yeni dönemin yıldızı ise ihtisas OSB'ler olacak. Uzay ve havacılıktan ayakkabıya, güneş enerjisinden besiciliğe kadar pek çok alanda açılacak ihtisas OSB'ler Anadolu geneline yayılacak, ihtisas OSB'ler sayesinde, şu anda 43 milyar dolar olan OSB ihracatının ikiye katlanması hedefleniyor. 


Türkiye ekonomisindeki yıllık ortalama büyüme son beş yılda yüzde 3,3 olarak gerçekleşti ve yüzde 5 dolayındaki potansiyelinin oldukça altında kaldı. Bu yıl ise büyüme oranı daha da aşağılara düşmüş gibi görünüyor. 


Ekonominin çarklarının yeniden hızlandırmak isteyen hükümet, 2017'den itibaren Anadolu'da yeni OSB'ler kurmak...