03 / 05 / 2024

Fatih 2016 restorasyon projeleri

Fatih 2016 restorasyon projeleri

İstanbul'un sınırlarını içine alan Fatih ilçesindeki 10 bin 400 tarihi eserden 300'ü, 2004 yılından 2015 yılının sonuna kadar, yaklaşık 150 milyon Türk Lirası harcanarak restore edildi.

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi Fatih’te    500 bin TL sermaye bedeli ile Canan Akhüsük Bozkurt tarafından kuruldu.

Kapalıçarşı'daki restorasyon Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Kapalıçarşı'da geçtiğimiz sene başlayan restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, “Kapalıçarşı'da haziran ayında çalışmalar bitmiş olacak” diye konuştu.

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te  50 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Altunbaş tarafından kuruldu.

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Arıboğa ve HB Restorasyon İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Arkad Restorasyon Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arkad Restorasyon Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Ovat tarafından kuruldu.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Adil Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu1

Adil Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Adil Doğan tarafından kuruldu.

Ayasofya Fatih Medresesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Fatih Medresesi'ndeki uygulamaların artık son aşamaya geldiğini açıkladı...

Enez Fatih Camisi yıl sonunda açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna 2016 yılında başlanan Enez Fatih Camisi yıl sonunda hizmete açılacak.

Fatih'teki Burmalı Mescit restore edildi!

İstanbul Fatih'te yer alan Burmalı Mescit, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Tasmim Mimarlık İnşaat Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Tasmim Mimarlık İnşaat Restorasyon Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Atlıhan ve Recep Akman tarafından kuruldu.

Fatih 2016 restorasyon projeleri Haberi

Fatih 2016 restorasyon projeleri

İstanbul'un merkezi ve Osmanlı döneminde "Nefs-i İstanbul" olarak adlandırılan, Fatih Sultan Mehmed'in fethettiği İstanbul, bugün Fatih ilçesi olarak biliniyor.


Tarihi Yarımada adıyla da anılan Suriçi'ndeki Osmanlı medeniyetinin miraslarından medrese, tekke, cami, çeşme, kütüphane, han, hamam gibi tarihi eserler ihya ediliyor. Fatih'teki 10 bin 400 tarihi eserden 300'ü, 2004- 2015 yılları arasında yaklaşık 150 milyon Türk Lirası harcanarak yeniden kullanılabilir hale getirildi. 


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Suriçi de denilen Fatih ilçesinde bulunan tarihi eserlerin restorasyonuna ilişkin AA muhabirinin sorularını cevapladı. Demir, Tarihi Yarımada'da 10 bin 400 tarihi eser olduğunu belirterek, bunların bir kısmının anıt eser niteliği taşıdığını kaydetti.


Fatih Sultan Mehmed'in fethettiği İstanbul'daki medrese, tekke ve camilerin restorasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Demir, ilçede 2004 yılından 2015 yılının sonuna kadar, yaklaşık 150 milyon...