06 / 05 / 2024

fatih binalar dış cephe

fatih binalar dış cephe

İstanbul'un tarihi semti olan Fatih'te binaların dış cepheleri bölgenin dokusuna göre yenileniyor. Belediye Başkanı Mustafa Demir de "Yenilenen alan, Fatih'in yüzde 12'sini kapsıyor" diye konuştu...

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlanmalı!

BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Deprem güvenliği olmayan binaları dönüştürerek, sağlam binalarda oturmamız lazım" dedi.

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni imar planını devreye aldı. 

Büyük dönüşüm hamlesi başlıyor!

Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında yıllık yüzde 16.3 azalışla 119 bin 574 olurken yapı ruhsatı verilen bina sayısı ve yüzölçümü arttı. Gözler hız verilen depreme dayanaksız binaları dönüştürme çalışmalarına çevrildi. 

İzmir'deki 20 yıldan eski binalar dönüştürülmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akbaşak, 2000'den önce inşaat ruhsatı alınmış binalarda deprem sebebiyle risk olduğunu söyledi, bu tarihin bir milat olduğuna vurgu yaptı. Akbaşak, 20 yıldan daha eski binalar için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Çorum'da 3-5 yaşında olan binalar dökülüyor! 

Çorum CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi'nin 3-5 yıl içerisinde yaptırdığı tesis ve binaları teslim aldıktan sonra, 5 milyon 581 bin TL daha tadilat için para harcadığını iddia etti.

Deprem sonrası asansörlerin denetlenmesi şart!

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8’lik deprem sırasında binalar dışında zarar gören ve çoğu zaman akıllara gelmeyen asansörlerin unutulmaması gerekiyor. Asansörlerin hem deprem öncesinde hem de deprem sonrasında periyodik olarak denetlenmesi şart.

Emlakkulisi.com Haber Müdürü Esra Nur Açkı evlendi!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'un Haber Müdürü Esra Nur Açkı ile adL ve Love My Body markalarının dijital satış ve pazarlama uzmanı Fatih Ulusoy dünya evine girdi. 

Düzce'de sel felaketi! Çok sayıda ev yıkıldı!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Düzce'ye yılda yağan yağışın dörtte biri düştü. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Murat Kurum: Riskli binaları dönüştürmemiz gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, saat 05.36'da Yalova Çınarcık merkezli 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Fsm 1453 Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fsm 1453 Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Güdük tarafından kuruldu. 

İskansız binalar dönüşümde mağdur olmadan hak sahibi olacak!

Kent plancılığı ve kentsel dönüşümün uzman ekibi İmpo İmar, kentsel dönüşüm sancılarını azaltması beklenen İmar Barışı uygulamasına yönelik önerilerde bulundu.

Fatih tescil dışı alana ilişkin tadilat planı askıya çıktı!

İBB tarafından Fatih'teki tescil dışı alana ilişkin tadilat planı bugün askıya çıktı. İmar planı değişikliği 30 gün boyunca askıda kalacak..

fatih binalar dış cephe Haberi

fatih binalar dış cephe

Fatih, 8500 yıllık tarihiyle İstanbul'un en eski yerleşim alanlarından biri. Farklı inanç ve kültürlere ait tarihi eserleri bir arada barındıran ilçede son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor. Kentsel yenileme ve restorasyon projeleriyle Fatih kabuk değiştiriyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de devam eden dönüşüm projeleri ve ilçenin değişen yüzüyle ilgili SABAH'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fatih'in İstanbul'u, diğer metropollerden farklı kılan özellikleri barındırdığını anlatan Başkan Demir, "Farklı kültür ve inançlardan insanların huzur içinde yaşadığı bir yer. Kilise, sinagog ve caminin aynı sokakta olduğu başka bir yer yok dünyada" dedi.


MÜLKİYET PROBLEMİ

Tarihi Yarımada'daki değerlerin yaşatılması, soyut ve somut kültürel mirasın geleceğe taşıması gibi bir sorumlulukları bulunduğunun altını çizen Mustafa Demir, bu amaçla 2005'ten beri kentsel yenileme çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Yenileme alanlarının Fatih'in...