06 / 05 / 2024

fatih binalar

fatih binalar

İstanbul'un tarihi semti olan Fatih'te binaların dış cepheleri bölgenin dokusuna göre yenileniyor. Belediye Başkanı Mustafa Demir de "Yenilenen alan, Fatih'in yüzde 12'sini kapsıyor" diye konuştu...

O belediye Başkanı'ndan sert eleştiri: Övündükleri kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Toplumsal Belediyecilik, İlkeli ve Halkçı Belediye Yönetimi' konulu panelde yerel yönetim hakkında açıklamalarda bulunarak, kent yönetiminde ''kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz'' dedi.

Mahir Polat'tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

Haliç kıyısında Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu tarihi tersane binaları üzerinde gerçekleştirilen büyük bir inşaatın içine kurulan Çağdaş Sanat Fuarı’nın buradaki yıkımları unutturmasına tepki gösteren İBB Genel Sekreter yardımcısı Mahir Polat, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Fatih'te iade edilen imar haklarıyla evler yenilenebilecek!

Fatih’te Suriçi bölgesinde yer alan ve 10 bin binayı etkileyen binaların hak sahipleri tarafından yıkılıp, herhangi kayıp olmadan yeniden inşa edilmesi sağlayan 142 plan uygulaması hayata geçiyor. 

Denetlenen binaların yüzde 95'i riskli çıkıyor!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AFAM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan yaptığı açıklamada "Üniversitemizdeki laboratuvara gelen binaların yüzde 95'i riskli çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

Fatih Erbakan'dan deprem uyarısı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yetkililere, " İstanbul'daki depreme uygun olmayan binalar büyük bir depremde Allah vermesin toplu mezarlara dönüşürse mi aklınız başınıza gelecek?" diye seslendi...

İskenderun'daki metruk binalar yıkılıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı açıklamada İskenderun’da çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binaların yıkımına devam edildiğini söyledi.

Fatih Cundi'nin çehresi değişti!

Fatih Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün yaptığı cephe sağlıklaştırma projesi ile Küçük Ayasofya Mahallesi’nde ahşap binalar ile betonerme binalar bölgenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde onarıldı ve dış cepheleri boyandı.

Fatih'teki metruk binalar koruma altında!

Fatih'te özellikle Kumkapı ve Balat gibi semtlerde bulunan ve yıkım izni alınamayan metruk binaların kapı ve camlarına tuğla örülüyor.

Fatih Topal: Binalar depreme dayanıklı yerlere taşınsın!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ŞUTEM) Başkanı Fatih Topal, emlakçılık yasasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Topal, binaların depreme dayanıklı yerlere taşınmasını talep ettiklerini söyledi.

Fatih'teki 8 metruk bina yıkılıyor!

Fatih’te yıkılma tehlikesi bulunan, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan metruk binaların yıkım çalışmalarına başlandı.

fatih binalar Haberi

fatih binalar

Fatih, 8500 yıllık tarihiyle İstanbul'un en eski yerleşim alanlarından biri. Farklı inanç ve kültürlere ait tarihi eserleri bir arada barındıran ilçede son yıllarda büyük bir değişim yaşanıyor. Kentsel yenileme ve restorasyon projeleriyle Fatih kabuk değiştiriyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de devam eden dönüşüm projeleri ve ilçenin değişen yüzüyle ilgili SABAH'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fatih'in İstanbul'u, diğer metropollerden farklı kılan özellikleri barındırdığını anlatan Başkan Demir, "Farklı kültür ve inançlardan insanların huzur içinde yaşadığı bir yer. Kilise, sinagog ve caminin aynı sokakta olduğu başka bir yer yok dünyada" dedi.


MÜLKİYET PROBLEMİ

Tarihi Yarımada'daki değerlerin yaşatılması, soyut ve somut kültürel mirasın geleceğe taşıması gibi bir sorumlulukları bulunduğunun altını çizen Mustafa Demir, bu amaçla 2005'ten beri kentsel yenileme çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Yenileme alanlarının Fatih'in...