02 / 05 / 2024

fatih Haliç Metro Köprüsü

fatih Haliç Metro Köprüsü

Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren metroyu Yenikapı’ya ulaştırarak Marmaray’la entegre olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü Metrekare.com’un yaptığı analize göre yakın mahallelerdeki emlak fiyatlarını da etkiledi.

El Haliç Emlak Ve Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

El Haliç Emlak Ve Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te  200  bin TL sermaye bedeli  ile Ied A.R.A tarafından kuruldu.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Haliç Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Haliç Şubesi bugün Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

İstanbul'daki duran metro inşaatları için nasıl kredi alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı İstanbul'da duran metro inşaatlarının devam etmesi için alınan kredi meselesini tüm boyutları ile aktardı..

Haliç İstanbul Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haliç İstanbul Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Karagöz ve Ayad Noorı tarafından kuruldu. 

Mimar Hakan Kıran tartışmalı projelerini anlattı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, İstanbul'un tartışmaları projelerine imza atan Mimar Hakan Kıran'a, Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Kabataş Martı projesini sordu. İşte Semercioğlu'nun röportajı...

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

İstanbul'da 6 metro hattı ihaleye çıkıyor!

İBB, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ile Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt, Başakşehir-Kayaşehir, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan gibi pek çok güzergahta metro yapımı için düğmeye bastı.

Hakan Kıran Mimarlık, inşaat sektöründe büyümeyi hedefliyor!

Haliç Metro Geçiş Projesi, Mydonose Showland, Perili Köşk gibi birçok sembol projeye imza atan Mimar Hakan Kıran Mimarlık, inşaat sektöründe büyümeyi hedefliyor.

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı istasyonları!

1.7 milyar TL'ye mal olacak Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı projesi Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek. Yeni hat 13,95 kilometre uzunluğunda olacak.

Haliç Ufku Gayrimenkul Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haliç Ufku Gayrimenkul Turizm Ve Dış Ticaret Limited Şirketi O.M. Khalaf Khalaf tarafından 100 bin TL sermaye ile 22 Temmuz 2015 tarihinde Fatih'te kuruldu.

2000 yılında Haliç'e 5. Köprü!

2000 yılında Anıtlar Kurulu Haliç'e yapılacak Metro Köprü Projesi'ni onaylamış. 45 trilyona Haliç'e yapılacak 892 metre uzunluğundaki 5. köprü ile İstanbul Metrosu'nun Taksim-Yenikapı hattı geçişi çelik köprü ile gerçekleşecekmiş.

Metro Hill Turizm ve Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Metro Hill Turizm ve Otelcilik Limited Şirketi, Muhammet Yiğit Özer tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 25 Mayıs 2015 tarihinde Fatih, Laleli Balabanağa Mahallesi'nde kuruldu.

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli atılmış!

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli Şişhane Parkı'nda düzenlenen törenle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış. 124 milyon dolar harcanarak inşa edilecek hat, Haliç'i köprü ile geçerek Yenikapı'ya ulaşacakmış.

fatih Haliç Metro Köprüsü Haberi

fatih Haliç Metro Köprüsü

Beyoğlu ile Fatih ilçeleri arasındaki ulaşımı çok daha kolay hale getiren yeni proje, özellikle Fatih’in belirli bölgelerindeki emlak fiyatlarında artışa sebep oldu.

Hacıosman, 4. Levent ve Taksim ile diğer istasyonların Yenikapı aktarma istasyonu ile Marmaray üzerinden Göztepe, Maltepe, Üsküdar, Kozyatağı ve Kartal'a bağlayan Haliç Metro Geçiş Köprüsü Fatih’in metro hattına yakın mahallelerinde gözle görülür bir artışa sebep oldu.


İlçenin genelinde fiyatlarda önemli bir değişiklik görülmezken, Zeyrek ve Yavuz Sultan Selim mahallelerini içeren Küçükmustafapaşa semtinde satılık emlak fiyatlarında ortalama %5,5 artış görüldü. Akşemseddin ve İskender Paşa mahallelerinden oluşan Akdeniz ile, Balat ve Hırka-i Şerif gibi mahallelerin yer aldığı Fener semtlerinde ise satılık emlak fiyatlarında sırasıyla %4,7 ve %5’lik bir artış yaşandı.


Fatih’te kiralık ev fiyatlarının yükseldiği semtler ise Fener ve Haseki oldu. Özellikle...