29 / 04 / 2024

fatih itfaiye alanı fatih belediyesine devredildi

fatih itfaiye alanı fatih belediyesine devredildi

Bakanlar Kurulu, İstanbul Fatih'te Hüsambey Mahallesi'ndeki yenileme alanı olan itfaiye alanının Fatih Belediyesi'ne bedelsiz olarak devredilmesine karar verdi. Alan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nin yanında yer alıyor... İşte o Hazine arsası...

İBB, Fatih'te konut alanı imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Fatik ilçesi, Nev Bahar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Fatih Nev Bahar'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Fatih Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge imar planı tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge 962 ada, Avan tadilat Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Fatih'te 6.5 milyon TL'ye inşaat karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü; İstanbul İli, Fatih İlçesi, İnebey Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. 

Fatih'teki Şerefiye Sarnıcı kiraya veriliyor! İhalesi 30 Ocak'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih'te yer alan Şerefiye Sarnıcı ile kitap satış ve kafeterya ünitelerini kiraya verecek. Kiralama ihalesi 30 Ocak'ta yapılacak...

Fatih'te riskli iki bina boşaltıldı!

Fatih ilçesinin Samatya bölgesinde bulunan iki bina çökme riski nedeniyle boşaltıldı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.

Fatih'te 24.1 milyon TL'ye icradan satılık otel!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Mesihpaşa Mahallesi, Koska mevkinde yer alan otel vasıflı gayrimenkul için 24 milyon 140 TL bedel isteniyor. Satışa konu olan otelin birinci satış günü 21 Aralık 2018 olarak belirlendi.

Fatih'te 6.4 milyon TL'ye icradan satılık kargir han hissesi!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Sururi Mahallesi'nde yer alan Bodrum Zemin 4 Normal Katlı Kargir Han vasıflı taşınmazın 2/3 hissesi 6 milyon 400 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Gaziantep'te kazı alanı inşaatında kaza!

Gaziantep'te bir inşaatın kazı alanında çalışırken üzerine briket devrilen işçi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Fatih'te 7,4 milyon TL'ye satılık dükkan!

İstanbul Fatih İlçesi'ne bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde yer alan dükkan İstanbul 10. Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu tarafından satışa sunuluyor. Dükkanın satış değeri 7 milyon 440 bin TL olarak belirlendi. 

Fatih'te 58 milyon TL'ye icradan satılık iş hanı!

İstanbul İli, Fatih İlçesi Mahmutpaşa Mahallesi, Şerefefendi Alibaba Türbesi mevkiinde yer alan kargir iş hanı vasfındaki gayrimenkul 58 milyon 114 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Fatih'te 14.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, İskender Paşa Mahallesi'nde yer alan kargir hastane vasıflı gayrimenkul 14 milyon 700 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Fatih'teki tartışmalı araziye park yapılacak!

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

fatih itfaiye alanı fatih belediyesine devredildi Haberi

fatih itfaiye alanı fatih belediyesine devredildi


Bakanlar Kurulu, Fatih İlçesi Hüsambey Mahallesi 985 Ada 3 Parseldeki Hazine'ye ait 471,90 metrekare büyüklüğündeki yenileme alanını bedelsiz olarak Fatih Belediyesi'ne devredilmesine karar verdi. Bakanlar Kurulu'nun 2014/6581 sayılı kararı, bugün (24 Temmuz 2014 Perşembe) tarihli ve 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 



Fatih Belediyesi'ne bedelsiz devredilen alan!



Bakanlar Kurulu tarafından Fatih Belediyesi'ne bedelsiz devredilen Hazine'ye ait yenileme alanı, Haydarbey Caddesi ile Büyük Karaman Caddesi'nin kesiştiği köşede yer alıyor. 



Fatih Belediyesi'nin kayıtlarına göre bölge, itfaiye alanı olarak görülüyor...



İşte o karar!


Bakanlar Kurulu'nun bedelsiz devretme kararı şöyle; 


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6581


İstanbul İli, Fatih İlçesi, Hüsambey Mahallesinde bulunan ve 13/9/2006 tarihli ve 2006/10961 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yenileme alanı olarak kabul edilen mülkiyeti Hazineye ait ekli listede belirtilen taşınmazın bedelsiz olarak Fatih Belediye...