04 / 05 / 2024

fatih ormanında eylem

fatih ormanında eylem

Kuzey Ormanları Savunması, Fatih Ormanı'nın içindeki taş ocaklara dikkat çekmek için eylem yaptı. Eylemde "Ormana proje yapılmaz" ve "Susma sustukça her yer beton olacak" sloganlarını kullandı.

Beykoz Belediyesi, yeni spor kompleksi inşaatı için düğmeye bastı!

İstanbul Beykoz Belediyesi 1908 seyirci kapasiteli Beykoz Spor Ormanı'nda yapımına başlayacak projenin inşaatına başlandığını duyurdu. İşte yeni spor kompleksi hakkında merak edilenler...

Sultan Fatih Konakları'nda 0,69 faizle 120 ay vade imkanı!

CNR Çınar Yapı tarafından hayata geçirilen Sultan Fatih Konakları'nda 0,69 faizle 120 ay vade imkanı sağlanıyor. Sultan Fatih Konakları projesinde 2+1, 3+1, 4+2 ve 5+2 dubleks daireler yer alıyor.

Alanya Belediyesi 75 hektarlık macera parkını kiraya verecek! Yıllık kira bedeline çok şaşıracaksınız!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Asmaca Mahallesi Alanya Şehir Ormanı'nda yer alan Macera Parkı'nı kiraya verecek. Söz konusu ihale 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Umut Group Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Umut Group Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 120 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hasanoğlu, Ertuğrul Solmaz ve Mohamed Fatih ortaklığında kuruldu.

Evim Mağdurları'ndan Türkiye'nin dört bir yanında eylem!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları İstanbul, Trabzon, Konya, Bursa, Gaziantep'te yeni eylemler gerçekleştirdi.

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

Tarımsal üretim yapılan taşınmazlar emlak vergisinden muaf olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,3. Tarım ve Orman Şurası Eylem Planları 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı'da yaptığı konuşmasında tarımsal üretim amacıyla kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken olarak kullanılan binalar emlak vergisinden muaf olacağını dile getirdi.

Sultangazi’ye 5 bin metre bisiklet yolu yapılıyor!

Sultangazi Belediyesi, Hacı Bektaş-ı Veli Şehir Ormanı'nda yolun bir kısmını bisiklet yoluna ayrıldı. Mimar Sinan Şehir Ormanı’na da yapılacak olan bisiklet yoluyla birlikte Sultangazi’ye 5 bin metrelik bisiklet yolu kazandırılacak

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Otel almak için İstanbul'a gelen İranlı iş insanı öldürüldü! 

Otel satın almak amacıyla İstanbul'a gelen Mahdı Khanı isimli İranlı iş insanı Belgrad Ormanı'nda ölü bulundu. İranlı iş insanının en son görüştüğü emlakçı Özkan D., olayla ilgili soruşturma başlatan polis tarafından gözaltına alındı...

Ali Kopuz: Eylem Planı tarım arazilerini değerlendirecek!

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, "Tarım Orman Şurası Eylem Planı'nı çok önemsiyoruz. Her biri birbirinden önemli eylem planlarının hayata geçmesi ile tarım arazilerimizin değerleneceğine inanıyorum" dedi...

Galataport inşaatında eylem: Maaşlarımızı alamıyoruz!

Galataport projesinde çalışan işçiler aylardır maaşlarını alamıyor. Firma yetkilileri taşeron olarak çalışan işçilere alacaklarının üçte birini vermeye çalışıyor. Bu teklifi kabul etmeyen işçiler şantiye önünde eylem yapıyor.

fatih ormanında eylem Haberi

fatih ormanında eylem

Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul'un Akciğer'i denilen Fatih Ormanı'nın beton yığınına dönüşmesine ve orman içindeki taş ocaklarına dikkat çekmek için eylem yaptı. Fatih Ormanı'nda hafriyat kamyonları için açılan yolu, burada kesilen ağaç kütükleriyle kapatan yaşam savunucuları, "Ormana proje yapılmaz" ve "Susma sustukça her yer beton olacak", sloganları attı. Hafriyat kamyonlarının geçişine bulundukları süre boyunca izin vermeyen yaşam savunucuları, "Ormanda Beton Santraline Hayır!" ve "Siz taştan biz ağaçtan yana olacağız" pankartlarını açtılar. Durdurulan kamyonlar önünde açıklama gerçekleştiren Kuzey Ormanları Savunmasından Onur Akgül, "Çeşitli ruhsatlar vererek talanları, doğa katliamlarını meşrulaştırmaya devam ediyorlar. Ormanın içine beton santrali olmaz. Orman ekosistem alanıdır" dedi. 


Cendere Vadisi boyunca uzanan ormanlık alandaki projelere de dikkat çeken Akgül, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı ormanı koruyacakları yerde taş...