13 / 05 / 2024

Fatihte bir binada çökme

Fatihte bir binada çökme

Fatih Derviş Ali Mahallesi Vaiz Sokak'ta 2 katlı binada çökme meydana geldi. İstanbul Fatih'te, iki katlı müstakil binada çökme meydana gelmesi sonucu 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.

Marmara Denizi'ndeki depremlerden sonra İstanbul'da 2 binada inceleme başlatıldı

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerin ardından çatlak oluştuğuna ilişkin ihbarlar gelen İstanbul'daki iki binada yapılan incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

DASK ücreti nasıl hesaplanır? DASK kaç yılda bir yapılır? DASK en fazla ne kadar öder?

DASK, zorunlu deprem sigortası olarak bilinmektedir. DASK’ın amacı, sahibi olduğunuz binada deprem yüzünden oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ile birlikte DASK sorularında bir artış meydana geldi. İşte vatandaşların DASK hakkında sorduğu birta

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

Binalarda aylık borç listesi asılması suç mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir binada yönetici olduğunu belirten okuyucu aylık borç çizelgesini her ay ilan tahtasına asarken şimdi korkusundan asamadığını söyledi. Okuyucu, aylık çizelgenin ilan tahtasına asılmasının suç olup olmadığını sordu.

Ankara'da bir binada daha çökme tehlikesi! Tahliye edildi!

Ankara'da bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

Artvin Yusufeli'de 21 binada 52 konut inşa edilecek!

Artvin Yusufeli'nin 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi köyünde, 17 Mart günü bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evlere sıçramıştı. Bölgede 21 binada 52 konut inşa edilecek...

Hatay'da yıkılma tehlikesi olan bina çöktü!

Hatay'da yıkılma tehlikesi olması nedeniyle iki yıl önce tahliye edilen bir binada çökme meydana geldi.

Binalarda blok temsilcisi nasıl seçilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir binada blok temsilciliği için kat maliki olmayan eşin yerine seçilme hakkımız, aile konutu şerhi olmak şartıyla mı yoksa Medeni Kanun’un biz kadınlara verdiği haklarla mı mümkün?' sorusunu cevapladı.

Avcılar’da yıkımına başlanan binalara kapılı bariyer engeli!

Avcılar Merkez Mahallesi’nde yıkım kararı alınan bir binada bulunan kapılar tek tek sökülüp, araç ve yaya trafiğine tehlike yaratmaması için daha önce de olduğu gibi yine kapılı bariyerler oluşturuldu.

48 bin binada ağır hasar olacak!

CHP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu raporda; olası bir 7.5 şiddetindeki depremde İstanbul’da ortalama olarak 48 bin binada ağır veya çok ağır hasar, 146 bin binada ise orta hasar oluşacağı belirtildi.

Fatihte bir binada çökme Haberi

Fatihte bir binada çökme

Fatih'te, iki katlı müstakil binada çökme meydana gelmesi sonucu 2'si çocuk 4 kişi yaralandı. 


Alınan bilgiye göre, Derviş Ali Mahallesi Vaiz Sokak 33 numarada bulunan Bahri Serttaş'a ait 2 katlı müstakil evin üst katında, bitişikteki metruk yapıdan kopan molozların binanın üzerine düşmesi sonucu çökme meydana geldi. 


Evde bulunan Hanife Serttaş, çocukları Tayfun ve Uğurcan Serttaş ile annesi Gülsüm Esmeray, enkaz altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi ile AFAD'a bağlı arama kurtarma birliği sevk edildi. 


Yapılan ilk çalışmalarda, hafif yaralı Hanife ile oğulları Uğurcan ve Tayfun Serttaş, enkazdan çıkartıldı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Gülsüm Esmeray ise ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu enkazdan çıkartıldı. Yaralı Esmeray, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde...