28 / 04 / 2024

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.



Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından Hatay’da incelemeler yapan bilirkişinin anlattıklara akıllara durgunluk verdi.

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

En büyük yıkımlardan birini yaşayan Hatay genelinde 500 kadar binayı incelediklerini bildiren inşaat mühendisi ve bilirkişi Suat Torun, yıkıma sebep olan hataların düz demir kullanımı, zayıf kolon, taşıyıcı elemanlara verilen zararlar, "uygunsuz etriye aralıkları, kesit yetersizliği, yumuşak kat etkisi, çerçeve süreksizliği ve zemin sıvılaşması gibi başlıklarda toplandığını söyledi.

Bilirkişi olarak savcılık adına gerekli verileri topladığını bildiren Torun, jeoloji mühendisleri, mimarlar ve inşaat mühendisleri olarak birlikte hareket ettiklerini, araziyi, yapıyı ve tasarımı incelediklerini bildirdi.

Bölge genelinde savcılık adına 200'e yakın, İnşaat Mühendisleri Odası adına ise 300 olmak üzere toplam 500 binayı incelediklerini söyleyen Torun, delillerin karartılmaması için binaların fotoğraflarını ve videolarını çekip, bunların neden yıkıldığını tespit etmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.


Geri Dön