10 / 05 / 2024

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.



BETONLARDA İRİ TANELİ ÇAKILLAR BULUNDU

Torun, Hatay'da yıkılan bir binanın fotoğrafı üzerinden örnek vererek, beton içindeki çakılların boyutunun 8-10 santimetreye varan büyük çaplarda olduğunu tespit ettiklerini vurgulayarak,  "Bu çakılların büyük oluşu deprem açısından büyük risk yaratmakta. Zira binanın mukavemetini zayıflatır. Oysa bu binanın yapımında kırma taş kullanılması gerekirdi. Maalesef bunları incelediğimiz binalarda göremedik" göremedik şeklinde konuştu.

“DENİZ KUMU BETONUN YAPISINI BOZMUŞ!”

Yaptığı incelemelerde yıkılan binalarda deniz kumu kullanıldığını da tespit ettiklerini belirten ve kumun içinde deniz kabuğunu belgeleyen bir fotoğrafı gösteren Torun, "Deniz kumu tuz oranının yüksek olmasından dolayı betonun yapısını bozar. Beton içinde bulunan demirin korozyona uğramasına, çapının küçülmesine ve paslanıp çürümesine de neden olduğunu gördük. 16 mm çapında olması gereken demirin 10 mm’ye kadar düştüğünü tespit ettik” diye konuştu.


Geri Dön