10 / 05 / 2024

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.



*YAPIM HATALARI ÖNCELİKLİ SEBEP!"

Büyük depremde yıkıma neden olan hatalar konusunda değerlendirmelerde bulunan Torun, “En fazla rastladığımız sorun beton kalitesizliği olurken, demir gibi donatıların istenen çapta ve yapıda olmadıklarını tespit ettik” diye konuştu.

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Torun ayrıca, proje ve uygulama hatalarını da gördüklerini belirterek, “Bunların haricinde etütleri iyi yapılmayan zeminlerin sıvılaşmasından kaynaklı büyük problemlerle karşılaştık. Fakat yıkımların öncelikle yapım hataları kaynaklı olarak ortaya çıkmakta. Genel başlıklar halinde sıralarsak, kesit yetersizliği, düz demir kullanımı, zayıf kolon, taşıyıcı elemanlara verilen zararlar,, uygunsuz etriye aralıkları, yumuşak kat etkisi ve çerçeve süreksizliği olarak sıralayabiliriz. Ayrıca proje hataları da gördük. Bir binada tasarım yapılırken binanın x ve y düzleminde deprem kuvvetlerini alması için perdeler tasarlanır ve bunların tüm kolonlarının kirişlerle bağlanması gerekir. Bunun yapılmaması halinde yapı hasarları oluşur” ifadelerini kullandı.


Geri Dön