28 / 04 / 2024

fatihte bulunan camiler

fatihte bulunan camiler

İstanbul'un tarihi Fatih ilçesindeki imar değişiklikleri protesto edildi. Saadet Partisi adayı Kibiroğlu, camilerin yok edildiğini belirtirken amacın Fatih’ i oteller şehrine dönüştürmek olduğunu söyledi.

Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancı yaşıyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'da ikamet izni bulunan 125 bin yabancının yaşadığını bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yedieminlerde bulunan hacizli mallar yarın satışa çıkıyor

Yedieminlerde bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların, yarın itibarı ile satışa çıkarılacağı açıklandı. İşte sarışa çıkarılan mallar ve haberin detayları...

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkul satılır mı? İhtiyati tedbir ne demek?

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkulün satış durumu, bazı kişiler tarafından merak edilir. Bunun için öncelikle ihtiyati tedbirin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Hukuki süreçlerde bazı durumlarda hakkın alınmasını sağlayan ihtiyati tedbiri kararı gayrimenkuller için de alınabilir.

Afyonkarahisar'da kazıda bulunan çömleklerden birinde insan kemikleri çıktı!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yapılan bir inşaat sırasında, TOKİ Mahallesi'nde bulunan bir arsada Roma dönemine ait olduğu düşünülen bir lahit keşfedildi. 

Şeker GYO Beyoğlu'nda bulunan taşınmazlarını 42 milyon liraya sattı

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. portföyünde bulunan İstanbul ili Beyoğlu ilçesinde bunulan taşınmazdaki payını Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'ye satma kararı aldığını duyurdu

Erdoğan'dan 'faiz artırın' tavsiyesinde bulunan IMF'ye yanıt

Gaziantep'de, toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada yurt dışı programı çerçevesinde son olarak İngiltere'de bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Bizim IMF ile işimiz yok" dedi.

Hülya Darcan'ın Çeşme'de bulunan kırmızı panjurlu lüks evi! 

Sahne, sinema ve sosyete dünyasının ünlü isimlerinin hangi evlerde oturup, hangi manzaraya uyandıkları hep merak konusu olmuştur. Usta oyuncu Hülya Darcan da Çeşme'de bulunan lüks villasının kapılarını Instagram takipçilerine açtı. Oyuncu, "Kırmızı Panjurlu Ev"inden paylaşımlarda bulundu.

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Avusturya’da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz sırlarıyla birlikte ABD'ye iade edildi

Türkiye'de kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya'da tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edildi. Korkmaz'ın iadesini Türkiye de Avusturya'dan talep etmişti.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz taşıma çalışmalarında yeni safha

Karadeniz'de bulunan doğal gazın Türkiye'de hizmete alınmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlk gazın 1 yıl sonra vandan açılması bekleniyor. Bölgeden çıkarılan doğal gaz ilk olarak günlük 10 milyon metreküp şeklinde tüketiciye ulaşacak ve kademeli olarak artacak.

TOKİ İstanbul Maltepe'de bulunan askeri alana sosyal konutlar yapacak

İstanbul Çekmeköy'de bulunan Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası'nın tamamen boşlatılarak Çınarköy Evleri projesi adı altında başlayan inşaat çalışmalarının ardından bir askeri kışlaya daha sosyal konut projesi yapılması kararı alındı. Proje TOKİ tarafından inşa edilecek.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Türkiye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yaptı. Bulunan gazın karaya taşınmasına kullanılacak dev vanalardan ilki Filyos'a getirildi.

'Aile konutu' şerhi bulunan konutlar haczedilemeyecek!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 'aile konutu' şerhi bulunan konutların haczedilememesi amaçlanıyor.

fatihte bulunan camiler Haberi

fatihte bulunan camiler

İstanbul’un tarihi Fatih ilçesindeki imar değişiklikleri protesto edildi.Saadet Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Lütfi Kibiroğlu,  yüzlerce cami ve mescidin yok edildiğini belirterek "Yeni imar planı binlerce  Fatihli’yi mağdur etti,  amaç Fatih'i oteller şehrine dönüştürmek" dedi.


Fatih Belediyesi’nin 1/1000’lik (ilçe planı) imar planlarını 15 Ekim 2012’de yeniden düzenleyerek askıya çıkardığını ifade eden Kibiroğlu, binlerce  Fatihli’nin büyük hak kaybına uğradığını vurguladı. Kibiroğlu, “Yeni düzenlemeyle ecdadımızdan emanet olarak gelen ve çoğu cami olan 200 civarındaki tarihi eserin isimleri planlardan kaldırılmıştır. Fatih Belediyesi ecdadın emanetlerini yok etmiştir” ifadelerini kullandı. Kibiroğlu, Fatih’in yeni imar planlarında, tarihsel dokusunun bozulup oteller şehrine dönüştürüleceğinin altını çizdi.  Kibiroğlu, “Bu planları değiştirirken Fatihlilere neden bilgi vermediniz" sorusunu yöneltti.


YUNUS TİRYAKİ - BUGÜN...