04 / 08 / 2024

fatura nasıl yarıya düşürülür

fatura nasıl yarıya düşürülür

Evlerde artan enerji maliyetleri ve gelen yeni zamlarla kabarması beklenen faturalar, tüketicinin cebini bir hayli yakacak. Basit önlemlerle aylık ortalama 230 kilovatsaatlik elektrik tüketimini 110'a indirebilir, bu da anında faturaya yansır.

20'li yaşlarda nasıl yatırım yapılmalı? Yatırımcıdan açıklama: Hisselerden kar realizasyonu yapıp arsa yatırımı yapardım

Gençler ve yeni yatırım yapacaklar, kazançlı yatırım yapmak için hangi yatırım araçlarına yönelmenin mantıklı olduğunu araştırıyor. 107,9 bin takipçili yatırımcı Traveler Nejo isimli kullanıcı, "20 li yaşlara dönsem bu aklım ile yatırımda izleyeceğim yol nasıl olurdu?" dedi ve açıkladı. İşte ayrıntı

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlenmeyi düşünen çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi için başvurular yarın resmen başlıyor. Peki faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın fiyatları ne kadar?

Haftanın ilk gününde altın piyasası ons altın ve döviz kuruna bağlı olarak değişim yaşamaya devam ediyor. Peki, altın fiyatları haftanın ilk gününe nasıl başladı? Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın fiyatları ne kadar?

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Hafta sonu hava nasıl olacak? Hafta sonu yağmur mu yağacak? İşte 17-18 Haziran hava durumu!

Hafta sonu hava nasıl olacak? Hafta sonu planı olan vatandaşlar havanın güneşli mi, yağmurlu mu olacağını öğrenmek istiyor. İşte detaylar!

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…

İstanbul'da cumartesi pazar hava durumu! Hafta sonu hava nasıl olacak? Yarın hava güzel olacak mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Hafta sonu dışarda planı olan vatandaşlar, bu soruların yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

Doların yarından sonra nasıl olacağı belli oldu! Amerika Merkez Bankası açıkladı! 1 dolarınız bile varsa acilen bakın

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını 3 Mayıs günü açıklayacak. Fed kararı doların yönünü belirleyecek. Dolar yarından sonra nasıl olacağı belli oldu! Amerika Merkez Bankası açıkladı! 1 dolarınız bile varsa acilen bakın.

Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası başvuru ekranı 2023! 

“Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm kampanyası için başvurular dün başladı. Peki Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

fatura nasıl yarıya düşürülür Haberi

fatura nasıl yarıya düşürülür

KIŞ yaklaşırken evlerde artan enerji maliyetleri ve gelen yeni zamlarla kabarması beklenen faturalar, tüketicinin cebini bir hayli yakacak. Ancak alınacak küçük önlemlerle tasarruf etmek mümkün. Bir ailenin aylık 230 kilovatsaat olarak hesaplanan elektrik tüketiminin 110 kilovatsaate düşürülmesi için oldukça basit ve maliyeti düşük önlemler bulunuyor. Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO) Elektrikli Ev Aletlerinde Tasarruf Yöntemleri Raporu'na göre, ev içi elektrik tüketiminde ilk sırayı yüzde 30,4 payla buzdolabı alıyor. İşte elektrikte tasarruf yapmanın püf noktaları... 


BUZDOLABINA DİKKAT!  


* 75 vatlık akkor flamanlı lamba yerine, 15 vatlık bir tasarruflu lambayla, aynı aydınlatma kalitesi yüzde 80 daha az enerji tüketilerek elde edilebiliyor.


* İhtiyaca uygun büyüklükte enerji verimlilik sınıfı A olan bir buzdolabı seçin. Büyük buzdolabı elektrik faturasını da büyütür.


* Çok gerekli değilse fırında ön...